Στις 19 Ιανουαρίου στον κόμβο Ιτέας και από’κει στην εθνική οδό


Οπλισμένοι με ενωτική διάθεση και παρέα με τα… τρακτέρ τους, μαζική κάθοδο στις 19 του μήνα στον κόμβο Ιτέας και από’κει στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα ετοιμάζουν οι αγρότες του Νομού μας, έπειτα από απόφαση που ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνένωση της Ένωσης Νέων Αγροτών με την ΟΑΔΗΣΚ και την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν κανέναν. «Εμείς το προηγούμενο διάστημα πετύχαμε μια καθοριστική ενότητα, ενώ αυτοί τώρα κάνουν διασπαστικές κινήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος κάλεσε όλους να συνεχίσουν ενωτικά τον αγώνα με το ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο όπως εγκρίθηκε στις συνελεύσεις στα χωριά αλλά και στο μεγάλο συλλαλητήριο της 3ης Δεκεμβρίου και ανέφερε ότι τα αιτήματα αυτά όπως μπαίνουν από την ΕΟΑΣΚ δίνουν λύσεις και απαντούν στα προβλήματα όχι μόνο του σήμερα, αλλά και του μέλλοντος.

Τρίκαλα

Αγρότες από περιοχές των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Φαρκαδόνας παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας στον κόμβο του Κεραμιδίου. Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες μετά την αναθεώρηση της ΚΑΠ αναφέρθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σπύρος Τσιοτινός, μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη».

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της αναθεωρημένης ΚΑΠ και αυτό εκφράζεται στη δραματική μείωση του εισοδήματός τους και στο ξεκλήρισμά τους από τα χωριά και τα χωράφια τους». «Οι αγρότες σήμερα πληρώνουν το βαρύ τίμημα της ΚΑΠ και των άλλων αποφάσεων της ΕΕ που φέρουν την υπογραφή και τη σφραγίδα και των κυβερνήσεων της χώρας μας», ανέφερε σε δήλωσή του στα Τρίκαλα ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση με την αλλαγή προσώπων επιδιώκει να ελιχθεί για να εκτονώσει τις αντιδράσεις. Εμφανίζεται πρόθυμη να διαπραγματευτεί κάποια αιτήματα που προβάλλουν οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζονται και από τα κόμματα του ευρωμονόδρουμου όπως για παράδειγμα την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Τα μέτρα αυτά θα είναι δώρο – άδωρο για την μεγάλη πλειοψηφία. Αυτοί που θα κερδίσουν θα είναι μεγαλοαγρότες, ενώ οι μικρομεσαίοι το πολύ να πάρουν λίγα ψίχουλα».

Ο κ. Κανταρτζής πρόσθεσε ότι χρειάζεται ρήξη με την ΚΑΠ και “ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ”.

Προηγούμενο άρθρο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης
Επόμενο άρθρο Oρισμοί