Ειδήσεις

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στις 14 Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα


Την Τρίτη 28 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), με την συμμετοχή αντιπροσώπων από 20 Αγροτικούς Συλλόγους. Επίσης, συμμετείχαν και χαιρέτησαν τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ).

Στο πρώτο θέμα, του απολογισμού δράσης του προηγούμενου διαστήματος και του νέου προγραμματισμού για το επόμενο διάστημα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που βιώνουν τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το αυξημένο κόστος παραγωγής κλπ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις χαμηλές και «ανοιχτές» τιμές που επιβάλλουν σε όλα τα προϊόντα στο όνομα της «ελεύθερης οικονομίας της αγοράς», όπου μια χούφτα εμπο-ροβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και οι τράπεζες καρπώνονται τον ιδρώτα των αγροτοκτηνο-τρόφων, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και απλήρωτοι και το μόνο που τους μένει στο τέλος είναι τα χρέη. Μόνη απάντηση σ’ αυτό είναι η διεκδίκηση των αιτημάτων που έχουμε για κατώτατες εγγυημένες τιμές, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μένει εισόδημα για επιβίωση, καθώς και η άμεση πληρωμή με την παράδοση των προϊόντων.

Επίσης επισημάνθηκε, ως κατάκτηση, η λειτουργία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και ο καλύτερος συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο. Επικυρώθηκε το πλαίσιο πάλης και τα αιτήματα που έχουμε συνδιαμορφώσει μέσα από τους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια και η συμπόρευση και κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού οι αιτίες και τα προβλήματα που τα γεννούν είναι ίδια.

Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα της οργάνωσης του αγροτικού κινήματος με το παραπέρα δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων και την ουσιαστική λειτουργία τους, καθώς και την δημιουργία νέων, ως απάντηση στις λογικές της απογοήτευσης και μοιρολατρίας, γιατί αποτελούν τον πυρήνα αντίστασης και αγώνων, ενάντια στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, που είναι και ημέρα πανελλαδικής απεργίας, καθώς επίσης και η συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων, που θα γίνει στη Λάρισα την Κυριακή 17 Δεκέμβρη.

Στο δεύτερο θέμα της συνέλευσης, μετά από συζήτηση και τις εκλογές που ακολούθησαν, εκλέχτηκε το νέο 11-μελές Δ.Σ., καθώς και 5-μελής Ε.Ε. της ΕΟΑΣΚ, που αποτελούνται από τους :

Δ.Σ. : Αλεξανδρής Δημήτρης, Γιαννακός Σωτήρης (Αντιπρόεδρος), Εκίζογλου Μιχάλης, Καρράς Δημήτρης, Κούλπας Θανάσης, Μπαντής Άρης, Μπούτας Βαγγέλης  (Πρόεδρος), Πολυγένης Άρης (Ταμίας), Τζέλας Κώστας (Γραμματέας), Τσιούτρας Γιάννης (Ειδικός Γραμματέας) και Φίλος Βάιος.

Ε.Ε. : Αναγνώστου Γιάννης, Ευθυμίου Χρήστος, Παπαδόπουλος Θωμάς, Παπαϊωάννου Αποστόλης, Χατζοπλάκης Γιώργος.

 

Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ

 

Προηγούμενο άρθρο Ηλ. Χατζής: Ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος Φώτης με επιμονή συγκαλύπτει το σκάνδαλο των αθλητικών εγκαταστάσεων
Επόμενο άρθρο Με τις ευχές του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος