ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΑΜΑ: Εκδρομή του συλλόγου στην Κωνσταντινούπολη


             Με πολλές βιωματικές εμπειρίες και συγκινήσεις στις ψυχικές τους αποσκευές, επέστρεψαν από την εκδρομή στην πανέμορφη Κωνσταντινούπολη οι γυναίκες του Παλαμά.

            Η ιστορία, το πνεύμα του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας και η παράδοση του Ελληνισμού της Πόλης, καταστάλαξαν γόνιμα και ευεργετικά στις αναμνήσεις των γυναικών του Συλλόγου, που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να είναι εκεί, εκείνες τις τέσσερις γεμάτες συγκινήσεις μέρες.

           Στη διάρκεια της εκδρομής επισκέφθηκαν γνωστούς από τη Βυζαντινή Ιστορία τόπους, ιερά σεβάσματα της Ρωμιοσύνης, όπως το Οικονομικό Πατριαρχείο, την Μεγάλη Εκκλησία – την Αγιά Σοφιά -, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλί, τη Μονή της Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στα Πριγκιπόννησα.

          Επισκέφθηκαν ακόμα την αυτοκρατορική δεξαμενή (κιτσέρνα) του Ιουστινιανού με τις 336 κολώνες, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, το παλιό ανάκτορο των Σουλτάνων με τους αμύθητους θησαυρούς και πολλά άλλα μνημεία.

          Μαγευτικές ήταν οι εντυπώσεις τους από το ταξίδι στο Βόσπορο και από το κόκκινο χρώμα του ουρανού στη σκεπή όλων των μνημείων της Πόλης την ώρα που έδυε ο ήλιος.

          Μοναδική εμπειρία ήταν η βόλτα με το καραβάκι στη θάλασσα του Μαρμαρά, καθώς και οι μυρωδιές της ανατολής, ο συνωστισμός του κόσμου και το παζάρι στην κλειστή αγορά, που τις ταξίδεψαν πολύ πίσω στο χρόνο.

          Το ταξίδι τους συμπληρώθηκε με γεύσεις από την «πολίτικη κουζίνα» και με στιγμές ψυχαγωγίας από την τοπική παραδοσιακή μουσική.

          Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλες τις κυρίες που συμμετείχαν στην εκδρομή και αγκάλιασαν ακόμη μια φορά το Σύλλογο.

                   

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση για εγκατάσταση αυτόματων πωλητών
Επόμενο άρθρο Μ. Θεοχάρη: Πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στα Βραγκιανά