Ειδήσεις

Συμπαράσταση στην απεργία των υγειονομικών


Η κοινωνικη ασφαλιση αφορα ολο τον λαο, την προστασια των εργαζομενων και των οικογενειων τους, της νεολαιας κ των συνταξιουχων. Παρ,όλα αυτά η κυβερνηση συνεχιζει τα σχεδια της για τη περαιτερω ιδιωτικοποιηση της δημοσιας υγειας και παταει πανω στις τεραστιες ελλειψεις προσωπικου ολων των ειδικοτητων. Ειδικα για το νοσοκομειο κ τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ του νομου μας συνεχιζονται οι τεραστιες ελλειψεις και αντι να προχωρησουν οι μαζικες προσληψεις προχωρουν το επομενο διαστημα σε νεες συμβασεις καθαριοτητας και φυλαξης στελνοντας στην ανεργια 38 εργαζομενους από το νοσοκομειο Καρδιτσας οι οποιοι καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες. Ολα αυτά ερχονται να προστεθουν στις μεγαλεςελλειψειςπαιδιατρων,γυναικολογων,παθολογων,γενικωνγιατρων και αλλων ειδικοτητων τοσο στα νοσοκομεια  οσο και στα κεντρα υγειας. Οι ελλειψεις προσωπικου, μηχανηματων, υλικων μεχρι και η ελλειψη αναλωσιμων στο νοσοκομειο και τα κεντρα υγειας μειωνουν δραματικα τις παρεχομενες υπηρεσιες υγειας σε οποιον τις εχει αναγκη. Οι λιστες ανομονης και η πληρωμη από την τσεπη των ασθενων για εξετασεις και φαρμακα συνεχως αυξανεται. Εμεις οι εργαζομενοι του Κ.Υ.Καρδιτσας ημαστε αντιθετοι στην ομηρια των συμβασιουχων  και συμπαραστεκομαστε στους απληρωτους εδώ και μηνες επικουρικους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

.Μαζικες προσληψεις μονιμου προσωπικου σε ολες τις ειδικοτητες.

.Καμμια απολυση συμβασιουχου. Μονιμοποιηση ολων. Καταργηση κάθε μορφης ελαστικης εργασιας.

.Αμεση πληρη κ επαρκη χρηματοδοτηση των Νοσοκομειων και των Κεντρων Υγειας από το κρατικο προυπολογισμο και όχι από τη τσεπη των ασθενων.

.αυξηση μισθων, αναγνωριση ολης της προυπηρεσιας, επαναφορα 13ου-14ουμισθου.

.Αμεση προσληψη ολων των απαραιτη των ιατρων ολων των ειδικοτητων με στοχο την πληρη λειτουργια ολων των τμηματων και κλινικων του νοσοκομειου και των κεντρων υγειας.

Του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Υ. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το άτυπο συντονιστικό όργανο
Επόμενο άρθρο Μνημόσυνο θύμησης και τιμής για τους πεσόντες Σμοκοβίτες