Ειδήσεις

Συνάντηση δημάρχου Παλαμά με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων για τον covid


Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Παλαμά κος Γιώργος Σακελλαρίου πραγματοποίησε συνάντηση με τους διευθυντές  των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης  λειτουργίας των σχολείων του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/09/20020 και ώρα 10:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Κωστής Παλαμάς” και αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την πρόληψη και αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα.

Ο δήμαρχος τόνισε πως είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και τις οικογένειες τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων επιστημόνων.

Πιο αναλυτικά τα θέματα που αναπύχθηκαν στη συνάντηση αφορούν:

  • Τη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης που λειτουργούν ως σύνολο (π.χ αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν συμπτώματα συμβατά με covid -19, συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, συστηματική χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τήρηση αποστάσεων και περιορισμού των στενών επαφών μεταξύ των παιδιών, του προσωπικού και των γονέων/κηδεμόνων).
  • Την ενίσχυση των προγραμμάτων καθαριότητας χώρων και καθαρισμού ή/και εφαρμογής απολυμαντικού σε επιφάνειες, αντικείμενα και εξοπλισμό (π.χ συστηματικός φυσικός αερισμός χώρων, καθαριότητα σε χώρους, επιφάνειες και αντικείμενα).
  • Την ενημέρωση του εκπαιδευτικού δυναμικού για την ορθή διαχείριση ύποπτου κρούσματος.
  • Την ετοιμότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας σε περίπτωση που απαιτηθεί να λειτουργήσει με άλλη μορφή εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβληθούν (π,χ εξ αποστάσεως διαδικτυακή διδασκαλία σε συνδυασμό με εναλλάξ παρουσία στο σχολείο μέρους των μαθητών).
  • Την προετοιμασία των σχολικών μονάδων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε τα άτομα του προσωπικού που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου να αναλαμβάνουν εργασίες που έχουν χαμηλό κίνδυνο έκθεσης ή δεν απαιτούν προσέλευση στο σχολείο
  • Τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων, όπου το προσωπικό θα πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην προετοιμασία και συντήρηση των  διαθέσιμων τροφίμων.
  • Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων/κηδεμόνων του δήμου Παλαμά για την πρόληψη αλλά και την ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρηση των παιδιών από το σπίτι, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες διάδοσης της νόσου

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Φούντα Ουρανία, ο Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας κος Μοσχόπουλος Αποστόλης, ο Πρόεδρος της Α/θμιας σχολικής επιτροπής κος Καρακώστας Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Β/θμιας σχολικής επιτροπής κος Κοντοβάϊος Θωμάς,, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κος Μπακαβέλος Βάϊος, καθώς και οι  διευθυντές των σχολείων της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε δημόσια διαβούλευση οι Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010
Επόμενο άρθρο Ένα νέο κρούσμα Covid στην Καρδίτσα και τέσσερα στα Τρίκαλα