Συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Καρδίτσας με το υφυπουργό Εθν. Άμυνας για το θέμα της 60ης Μ.Ε.


Τον υφυπουργό Εθνικής άμυνας κ. Καράμπελα, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία εκπροσώπων φορέων της Καρδίτσας, για να συζητήσουν το θέμα της 60ης Μ.Ε.

Ειδικότερα την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός και οι βουλευτές κ. Α. Σκόνδρα και Σ. Ταλιαδούρος και ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας κ. Α. Κωνσταντέλος.

Οι εκπρόσωποι της Καρδίτσας έθεσαν υπ όψιν του υφυπουργού, τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για απομάκρυνση της 60ης Μ.Ε. και ζήτησαν να πληροφορηθούν, πια είναι η θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί του θέματος. Επιπλέον εξήγησαν στον κ. Καράμπελα, ότι η 60η Μ.Ε. πολύ πρόσφατα έχει αποκτήσει σημαντικές υποδομές ικανές να εξυπηρετήσουν τις επιστρατευτικές ανάγκες του στρατού όχι μόνο για την περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και ευρύτερα για ένα μεγάλο κομμάτι του Θεσσαλικού διαμερίσματος. Επιπλέον του εξήγησαν ότι στηρίζεται και από το ΚΕΣΝ στο Ρούσο.

Από την πλευρά του ο κ. Καράμπελας είπε ότι επιχειρείται μια μεγάλη αναδιάρθρωση του στρατεύματος, με στόχο την αύξηση της αξιοποίησης των κονδυλίων που διατίθενται. Στα πλαίσια αυτά όπως υπογράμμισε σχεδιάζεται να κλείσουν πολλά στρατόπεδα ανά τη χώρα, αν και επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα για το ΚΕΣΝ στο Ρούσο, ενώ και για την 60η Μ.Ε. υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή το όλο ζήτημα, αφήνοντας ανοικτές όλες τις πιθανότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των φορέων της Καρδίτσας εξήγησαν στον υφυπουργό, πως αντιλαμβάνονται τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά συγχρόνως τόνισαν ότι η Καρδίτσα ήδη πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα και δεν θα πρέπει να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος. Τέλος οι εκπρόσωποι των φορέων της Καρδίτσας, δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την 60η Μ.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία ξεκίνησε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Λαϊκός Πολιτισμός και Παράδοση»
Επόμενο άρθρο Απών από τα ζητήματα της Καρδίτσας ο κ. Παπαλός - Όλοι μαζί γυρίζουν αναπτυξιακά την Καρδίτσα πίσω, στην περίοδο που ήταν τόπος εξορίας