Συνάντηση μαθητών με Νομάρχη & Πρόεδρο του Ν.Σ.


Συνάντηση μαθητών του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας με τον Νομάρχη και τον Πρόεδρο του Ν.Σ.

Θα συμμετάσχουν και στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Με πρωτοβουλία της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας και σε συνεργασία με τη Δ/νση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, ομάδα μαθητών της Γ’ τάξης του  1ου Γυμνασίου Καρδίτσας, στο πλαίσιο του σχολικού μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή», που επιμελείται ο καθηγητής Νομικών-Πολιτικών Επιστημών κ.Κων/νος Λιάπης, συναντήθηκε με τον Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκο και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Νίκο Καλιακούδα, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε θέματα υποδομών, εκπαίδευσης και  ποιότητας ζωής.

Ειδικότερα, με τους μαθητές έγινε διεξοδική συζήτηση και παρουσιάσθηκε ο ρόλος  και οι αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από τους εκπροσώπους της, καθώς και ενημέρωση για τους θεσμούς και τα όργανα αυτής σε επίπεδο νομού.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ μαθητών και εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ερωτήματα που υπέβαλαν οι μαθητές, σχετικά με θέματα των αθλητικών υποδομών, της διαχείρισης των σκουπιδιών και την προστασία του περιβάλλοντος, την εκτροπή του Αχελώου και τα προβλήματα που υπάρχουν για την αποπεράτωσή του.

Στο τέλος μοιράσθηκε υλικό με χάρτες, CD, ημερολόγια, σελιδοδείκτες και κάρτες με τις ελκυστικές περιοχές και τα αξιοθέατα του Νομού, με στόχο να διαμορφώσουν πλήρη και αναλυτική άποψη για το Νομό μας για τις τουριστικές περιοχές του καθώς επίσης και τα προϊόντα που παράγονται.        

Οι συναντήσεις και ο διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται στα πλαίσια του ανοίγματος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης γενικότερα στην τοπική κοινωνία και στους νέους του Νομού, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό και την βιωματική μάθηση, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης στις 30.09.08, ημέρα Τρίτη στις 6.30 μ.μ, αναμένεται να παρακολούθησαν την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, προκειμένου να διαμορφώσουν από κοντά άποψη για τη λειτουργία και τις αποφάσεις του, ως κορυφαίο όργανο του Νομού.

Προηγούμενο άρθρο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Νέα δυναμική στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση