Συνάντηση μαθητών του 2ου Γυμνασίου με τον Νομάρχη & τον πρόεδρο του Ν.Σ.


 Με πρωτοβουλία της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας και σε συνεργασία με τη Δ/νση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, ομάδα μαθητών του 2ου  Γυμνασίου Καρδιτσας, στο πλαίσιο του σχολικού μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή»,  συναντήθηκε με τον Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκο και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελο Δ.  Κατσαρό, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε θέματα υποδομών, εκπαίδευσης και  ποιότητας ζωής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε από τους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Επίσης παρακολούθησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, προκειμένου να διαμορφώσουν από κοντά άποψη για τη λειτουργία και τις αποφάσεις του ως κορυφαίο όργανο του Νομού.

Ειδικότερα, με τους μαθητές έγινε διεξοδική συζήτηση και παρουσιάσθηκε ο ρόλος  και οι αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από τους εκπροσώπους της, καθώς και ενημέρωση για τους θεσμούς και τα όργανα αυτής σε επίπεδο νομού.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ μαθητών και εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ερωτήματα που υπέβαλαν οι μαθητές, σχετικά με θέματα σχολικών κτιρίων, ιό της νέας γρίπης,  επικίνδυνοι δρόμοι κοντά στα σχολικά συγκροτήματα, καθώς επίσης και το οργανόγραμμα των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Στο τέλος μοιράσθηκε υλικό με χάρτες, CD, ημερολόγια, σελιδοδείκτες και κάρτες με τις ελκυστικές περιοχές και τα αξιοθέατα του Νομού, με στόχο να διαμορφώσουν πλήρη και αναλυτική άποψη για το Νομό μας για τις τουριστικές περιοχές του καθώς επίσης και τα προϊόντα που παράγονται. 

Οι συναντήσεις και ο διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται στα πλαίσια του ανοίγματος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης γενικότερα στην τοπική κοινωνία και στους νέους του Νομού, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό και την βιωματική μάθηση, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία. Τους Μαθητές συνόδευσαν οι Καθηγητές Μαρκούτη Αγορίτσα Κοινωνιολόγος, Παππά Πηνελόπη Μαθηματικός και Ζουλούμης Απόστολος  καθηγητής Γαλλικών.

Προηγούμενο άρθρο Αχελώος: Ώρα για δράση
Επόμενο άρθρο Περιμένουν την εορταστική περίοδο οι έμποροι