Ειδήσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ζητούν οι φορείς της Καρδίτσας


Συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου αποφάσισαν να ζητήσουν οι φορείς της Καρδίτσας που αντιδρούν στο νέο σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στα όσα επιφέρει για την Καρδίτσα.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, στην αίθουσα συνεδριάσεών της, προκειμένου να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα κατάσταση και να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Μετά από εκτενέστατη συζήτηση και παρουσία και των κυβερνητικών βουλευτών κ.κ. Χρ. Κατσαβριά και Π. Βράντζα συμφωνήθηκε ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο αναφορικά με το ακαδημαϊκό μέλλον του Νομού Καρδίτσας που συνυπογράφηκε από όλους και το οποίο τη Δευτέρα αναμένονταν να κατατεθεί και στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω διεκδικητικό πλαίσιο, οι φορείς της Καρδίτσας ζητούν τα ακόλουθα:

-Να παραμείνει το Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας στην Καρδίτσα χωρίς κατάτμηση
-Να ανωτατοποηθούν τα Τμήματα Δασοπονίας και Ξύλου-Επίπλου με πρόγραμμα σπουδών που θα συμφωνήσει από κοινού η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα
-Να διατηρηθεί η πρόταση για δημιουργία Τμήματος Δημόσιας Υγείας στην Καρδίτσα
-Να διεκδικηθεί έδρα Σχολής στην Καρδίτσα με την ονομασία «Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας» που θα απαρτίζεται από την Κτηνιατρική, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, το Τεχνολογίας Τροφίμων καθώς επίσης και το νέο τμήμα Δημόσιας Υγείας

Εισηγητικά, ο  Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο διαβούλευσης το οποίο πλήττει την περιοχή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι κινήσεις μας δεν έχουν να κάνουν με κόμματα κλπ. Είναι από την αγάπη για τον τόπο μας. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια».

Η κ. Κατσαβριά δήλωσε ότι δεν περίμενε τόσο έντονη κριτική και συμπλήρωσε πως ο διάλογος είναι πραγματικός και κάθε άλλο παρά αιφνιδιασμό έχουμε.

Η κ. Βράντζα υποστήριξε πως σχεδιάζεται μια πολύ ουσιαστική μεταρρύθμιση, όλο αυτό εξελίσσεται και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να έχουμε και νέες Σχολές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός επεσήμανε πως είναι η χρυσή ευκαιρία για να διεκδικήσουμε για το Νομό και πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος είπε πως η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ αποτελεί θετικό βήμα και εξέφρασε την άποψη πως η Περιφέρεια θα έπρεπε να ήταν εκείνη η οποία θα έκανε τις προτάσεις. Ξεκαθάρισε δε πως η Δυτική Θεσσαλία δικαιούται περισσότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος υπογράμμισε με έμφαση πως «φτωχοί συγγενείς δεν θέλουμε να γίνουμε».

Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου ανέφερε πως «Η Καρδίτσα είναι μόνιμα ριγμένη».

Προηγούμενο άρθρο Από το μηδέν ως το δέκα και συμβουλές για δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Μελισσοκόμων Καρδίτσας