Συνάντηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας με γερμανούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης


Στα πλαίσια μιας σημαντικής ενέργειας που αφορά στην υλοποίηση πιλοτικής φάσης μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γερμανίας και Ελλάδας, ο Γερμανός πρόξενος κος Wolgang Hoelscher-Obermaier, συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόξενο στο Βόλο κ. Παπαρίζο και τον συνεργάτη του κ Γεράκη, θα επισκεφθούν τα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Ρίζο Κων. Κομήτσα  και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι ση συνέχεια μιας  διευρυμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 7-9-2012 στη Θεσσαλονίκη  (γραφεία ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας) όπου συμμετείχαν οι πρόεδροι, οι εκτελεστικές επιτροπές  και επιστημονικό προσωπικό των ΠΕΔ Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκης, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης και από πλευράς της Γερμανικής αποστολής ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γερμανίας κος  Roger Kehle , ο Γερμανός πρόξενος κος  Wolgang Hoelscher- Obermaier οι οποίοι συνοδευόταν από συνεργάτες τους υπεύθυνους προγραμμάτων .

Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά στην μεταφορά τεχνογνωσίας και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης από την Γερμανική πλευρά προς τους δήμους των τεσσάρων προαναφερομένων περιφερειών (κατ’αρχάς) της Ελλάδας  σε συγκεκριμένα πεδία όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενέργεια , η ύδρευση – αποχέτευση, ο τουρισμός, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κλπ. Οι εκπρόσωποι της Γερμανικής αυτοδιοίκησης, δήλωσαν διατεθειμένοι να επιστρατεύσουν, με δαπάνες κυρίως της Γερμανικής πλευράς, ειδικούς σε κάθε πεδίο οι οποίοι θα προσφέρουν σε εθελοντική βάση τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους .

Η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17-9-2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 16.00 στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας (Πανός 14 , 4ος όροφος) στην οποία καλούνται όλοι οι εκπρόσωποι του γραπτού  και ηλεκτρονικού  τύπου της  περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ

Ρίζος Κων. Κομήτσας
Δήμαρχος Κιλελέρ

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για μεταφορά συσκευασιών φυτοφαρμάκου χωρίς άδεια διάθεσης στην αγορά
Επόμενο άρθρο Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο Κ. Τσιάρας