Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο Κ. Τσιάρας


Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Ν. Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια ο κύριος Τσιάρας συναντήθηκε με το Νομάρχη Κωνσταντινούπολης με τον οποίο συζήτησε σε φιλικό και ζεστό κλίμα.

«Προσβλέπουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υποστηρίζουμε τα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή» είπε ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών στο Νομάρχη της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες «κοντινότερους φίλους» εξηγώντας ότι «είναι οι κοντινότεροι γιατί βλέπουμε πάντοτε την Ευρώπη. Γι’ αυτό κιόλας όταν βλέπουμε από το παράθυρο βλέπουμε πρώτα την Ελλάδα.»

Ο κύριος Τσιάρας σημείωσε ότι η «Κωνσταντινούπολη σημειολογικά θα μπορούσε να είναι η πόλη που μας ενώνει από το παρελθόν και η πόλη που θα μπορεί να μας δώσει προοπτική για το μέλλον».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στενή σχέση και τη φιλία που συνδέει τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών με τον Τούρκο Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά :

«Στην παρούσα χρονική συγκυρία έχουμε κάποιες πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που νομίζω ότι μέσω αυτών μπορούν να προωθηθούν αρκετά ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ένα στοιχείο είναι η στενή σχέση, η στενή φιλία του Υπουργού Εξωτερικών του κυρίου Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας τον κύριο Ταγίπ Ερντογάν.»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τα βήματα που έχουν γίνει για τη στήριξη των Ομογενών από την πλευρά του τουρκικού κράτους λαι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας με γερμανούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ν. Μιχαλάκη με μέλη τοπικής οργάνωσης στα γραφεία ΓΕΣΕΒΕ