“Συνέλληνες – Υποχρέωσή μας απέναντι στην Πατρίδα και το Έθνος, το μόνιασμα!”


Ετούτην την ώρα να μονιάσουμε απόλυτα!!! Καιροφυλαχτούν οι εχθροί μας για να μας διαιρέσουν και πάλι. Μην τους δώσουμε τέτοια χαρά…

Εμείς οι παλιότεροι έχουμε υποχρέωση, έχουμε καθήκον να βλέπουμε τα πράγματα από τη σκοπιά κυρίως της Πατρίδας και των παιδιών μας. Η Πατρίδα – ιδιαίτερη ή μείζονα – είναι Πατρίδα!!! Η νεολαία μας είναι το μέλλον της!!! Αν κάποιοι συνέλληνες δε χόρτασαν δόξα και λεφτά, αν κάποιοι ξένεψαν, αν κάποιοι πρόδωσαν Πατρίδα, Λαό, Ιδανικά, Αρχές και Αξίες αιώνια δομημένες δε φταίνε και δε φταίμε όλοι.

Στο λόγο μου εκεί στο μαρτυρικό ΣΕΛΤΣΟ στις 23.8.2012 ανάμεσα στα άλλα ανάφερα και τα παρακάτω:

….”Κυρίες και Κύριοι,

το Σούλι και τα Τζουμέρκα, τα Ραδοβίζια και η Αργιθέα με τα Άγραφα έβγαλαν Αετούς για την Απελευθέρωση της Πατρίδας. Και Αετόπουλα άφησαν αυτοί πίσω τους που έγιναν και αυτά Αετοί της Ελευθερίας. Το ΣΕΛΤΣΟ είναι ιερή παρακαταθήκη στον κόρφο μας, στην καρδιά μας.

Εμείς σήμερα είμαστε εδώ παρόντες και θα δώσουμε το αίμα μας, την ψυχή μας, τη ζωή μας στον οργοτόμο χάροντα για την προάσπιση της Ελευθερίας της Πατρίδας μας και συνάμα της δικής μας. Μην γελοιούνται οι εχθροί μας. Δεν αλλοτριωθήκαμε όλοι, δεν ξενέψαμε όλοι κι ούτε όλοι είμαστε προδότες.

Απλά καλούμαστε να αφήσουμε τον καναπέ, να νικήσουμε την ύπνωση στην οποία μας έβαλε η παγκοσμιοποίηση.

Καλούμαστε, ανεξάρτητα σε ποιόν πολιτικό ή κομματικό χώρο ανήκουμε και χωρίς να ξεχνάμε ότι η Πατρίδα μας χωράει και μας θέλει όλους, να ξετινάξουμε όσους φαύλους είναι ανάμεσά μας, όποιοι και όπου κι αν είναι. Και τους ξέρουμε αφού ή είμαστε εμείς οι ίδιοι ή είναι ανάμεσά μας, είναι δίπλα μας. Δεν πάει άλλο. Οι Σουλιώτες στο Σέλτσο θυσιάστηκαν για την ελευθερία τους και την ελευθερία της Πατρίδας μας και σήμερα κάποιοι που έπρεπε να τους μιμούνται θυσίασαν την Πατρίδα και έναν ολόκληρο Λαό για τα συμφέροντα των ολίγων, των προστατών τους, για τα συμφέροντα του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου του οποίου είναι διαχειριστές ή υποταχτικοί και για τα δικά τους συμφέροντα”.

Μενέλαος Παπαδημητρίου

Δικηγόρος Αθηνών – Συγγραφέας

 

Προηγούμενο άρθρο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους την Τρίτη 2/10 από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδρομή στο Μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω από το Σύλλογο Δρακότρυπας