Πρωτοσέλιδο

Συνέντευξη με την Αναστασία Γκαβαλέκα από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό NATASA


natasa-1Περπατήσαμε σε ένα πανέμορφο Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό και συνομιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη παιδαγωγό (επί σειρά ετών) του χώρου, την επιτυχημένη επαγγελματία κ. Αναστασία Γκαβαλέκα, που τη γνωρίζουμε όλοι με την σύντομη επωνυμία «NATASA». Η συνέντευξη *παραχωρήθηκε στο ιδιαίτερο ισόγειο γραφείο της διεύθυνσης, στο 3ο χιλιόμετρο Καρδίτσας – Τρικάλων, όπου και εδρεύει η εν λόγω επιχείρηση στη πόλη μας υπό την αμείωτη επίβλεψή της.

 

~ Ερωτηματολόγιο Συνέντευξης ~

 

Ερώτηση 1η: Διαγράφετε πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία με τον ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό «ΝΑΤΑΣΑ» στη Καρδίτσα. Ποιο ήταν το κίνητρο για αυτή σας την απόφαση;

 

Απάντηση 1η: Το κίνητρό μου για αυτό το λειτούργημα ήταν η αγάπη που είχα και έχω για τα παιδιά. Με την περάτωση των σπουδών μου, μπήκα αμέσως στον επαγγελματικό χώρο, δημιουργώντας το πρώτο σχολείο στην Αθήνα (1975). Έτσι με τον ίδιο ζήλο και μεράκι συνέχισα την επαγγελματική μου δραστηριότητα και στην Καρδίτσα από το 1980 μέχρι και σήμερα.

natasa-2

Ερώτηση 2η: Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός παιδιών που δέχεστε κάθε σχολική περίοδο; ή μεταβάλλεται κάθε χρονιά;

 

Απάντηση 2η: Ο αριθμός φιλοξενίας των παιδιών είναι συγκεκριμένος, βάση της νόμιμης άδειας της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας. Ωστόσο, μπορεί να μεταβάλλεται κάθε χρονιά σε σχέση με τις ηλικίες, χωρίς όμως να ξεπερνά τον συγκεκριμένο αριθμό αδείας.

 

Ερώτηση 3η: Στη πλειοψηφία των γονιών που σας εμπιστεύονται, είναι γνωστοί  ή άγνωστοι ως προς εσάς;

 

Απάντηση 3η: Η εμπιστοσύνη για την ποιότητα του έργου μας, χτίζεται ως επι το πλείστον από τους γνωστούς γονείς, δίνοντας το κίνητρο στους νέους γονείς να μας προτιμήσουν και να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους.

 

Ερώτηση 4η: Ποιο είναι το μυστικό της διατήρησης των ευχαριστημένων πελατών – γονιών αλλά ακόμη και των παιδιών;

 

Απάντηση 4η: Πιστεύω ότι το μυστικό κρύβεται γενικά στη ζωή των παιδιών μέσα στο σχολείο, στην αγάπη των συνεργατών προς τα παιδιά και στη συνεχή ενημέρωση και αναβάθμιση των σύγχρονων παιδαγωγικών αντιλήψεων και μεθόδων αγωγής και εκπαίδευσης.

 natasa-3

Ερώτηση 5η: Σε τι συχνότητα προτείνουν οι γονείς πως θέλουν το παιδί τους να αισθάνεται οικεία ώστε να μη δυσανασχετεί μακριά τους;

 

Απάντηση 5η: Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να περνάνε όμορφα και δημιουργικά στο σχολείο. Σε εμάς δεν χρειάστηκε ποτέ να επισημάνουν κάτι ιδιαίτερο, μιας και αυτό αποτελεί την αρχή και το θεμέλιο λίθο για την καλή λειτουργία του σχολείου μας.

 

Ερώτηση 6η: Επισκέπτονται από μακρινές περιοχές του νομού πολίτες – γονείς την επιχείρηση σας, για να κάνουν εγγραφή τα παιδιά;

natasa-4

Απάντηση 6η: Έχει συμβεί αρκετές φορές να θέλουν γονείς παό μακρινές περιοχές να γράψουν τα παιδιά τους στο Σταθμό μας. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούμε να βρούμε τρόπους εξυπηρέτησης που να διευκολύνει τους γονείς και τα παιδιά.

 

Ερώτηση 7η: Η σχέση σας με τους υπαλλήλους που έχετε για να προσέχουν τα παιδιά, πως θα την χαρακτηρίζατε;

 

Απάντηση 7η: Πιστεύω πολύ ότι η επιτυχία του σχολείου οφείλετε κυρίως στις άριστες σχέσεις που επικρατούν ανάμεσα Δ/νση-Συνεργατών και Συνεργατών μεταξύ τους. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε πολύ καλή συνεργασία, με κοινό στόχο την εξέλιξη του παιδιού κοινωνικά, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά.

natasa-5

Ερώτηση 8η: Με ποια κριτήρια διαλέγετε τα προγράμματα παιχνιδιών που λειτουργούν καλύτερα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών;

 

Απάντηση 8η: Συνήθως τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα παιχνιδιών, στηρίζονται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Σπουδών του Υπουργείου. Εμείς ακολουθούμε αυτό το πρόγραμμα, προσαρμόζοντας παράλληλα τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, κάθε σχολικής χρονιάς.

 

Ερώτηση 9η: Ποια η γνώμη σας για τα σύγχρονα ηλεκτρονικά παιχνίδια που τείνουν να είναι επιβλαβή για τις παιδικές ηλικίες;

 

Απάντηση 9η: Πιστεύω ότι στις μικρές αυτές ηλικίες τα ηλεκρονικά παιχνίδια πρέπει να αποφεύγονται ή η χρήση τουν να είναι περιορισμένη. Τα παιδιά αυτήν την περίοδο πρέπει να γίνουν ενεργοί αποδέκτες όλων των φυσικών-βιωματικών ερεθισμάτων, χωρίς να αδρανοποιούν κανένα από τα αισθητήρια όργανά τους.

 

Ερώτηση 10η: Από την εμπειρία σας, τι συμβουλεύεται στα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουνε βρεφονηπιαγωγοί;

 

Απάντηση 10η: Μέσα από την πολυετή απασχόλησή μου στο χώρο της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, προτείνω τους αυριανούς παιδαγωγούς να επιλέξουν αυτό το επάγγελμα, μόνο όταν αγαπούν και σέβονται πραγματικά το παιδί και τις ανάγκες του.

 

*Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη. –  Email:serbazanis@yahoo.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Ομίλου Αγωνιστικού Τάβλι
Επόμενο άρθρο Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών