«Συνέχεια με τα τιμητικά αφιερώματα στους ηθοποιούς Δημήτρη Πιατά και Στέλιο Μάινα για το 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Καρδίτσας»


 Με το τιμητικό αφιέρωμα στον γνωστό και αγαπημένο ηθοποιό Δημήτρη Πιατά συνεχίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 14 Μαρτίου το 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ.

 Στη ζωή και το έργο του αναφέρθηκε ο θεατρικός συγγραφέας κ. Βασίλης Κατσικονούρης, ενώ την τιμητική πλακέτα απένειμε η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ κ. Όλγα Μακρή.

Συγκινημένος ο κ. Πιατάς ευχαρίστησε θερμά την Οργανωτική Επιτροπή για τη μεγάλη αυτή τιμή και ευχήθηκε στο θεσμό ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Θυμήθηκε στιγμές από την καριέρα του και προέτρεψε τους ερασιτέχνες θιάσους να αγαπάνε πραγματικά το θέατρο και την Τέχνη τους.

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Πυλαίας που παρουσίασε το έργο του Ρουτζάντε «Λα Μοσκέτα».

Χθες Τρίτη 15 Μαρτίου ήταν η σειρά του ηθοποιού Στέλιο Μάινα να τιμηθεί για το έργο και την προσφορά του στο θέατρο και τον πολιτισμό γενικότερα. Ομιλητής ήταν ο θεατρικός συγγραφέας κ. Γιώργης Χριστοφιλάκης σκιαγραφώντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο την προσωπικότητα του ηθοποιού.

Τη σκυτάλη έλαβε η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας που διαγωνίστηκε με το έργο του Ντίνου Σπυρόπουλου «Γκόλφω Forever».

Αυτή ήταν η πέμπτη κατά σειρά ημέρα της διοργάνωσης που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Οι παραστάσεις ξεκινούν καθημερινά στις 8.30μμ και το εισιτήριο κοστίζει μόλις 5 ευρώ.

Το δύσκολο έργο της Κριτικής Επιτροπής έχουν αναλάβει ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργης Χριστοφιλάκης, οι σκηνοθέτες Κώστας Τσιάνος και Βασίλης Κυρίτσης και ο σκηνογράφος Τάσος Ζωγράφος.

Επίσης, στην πορεία του Φεστιβάλ, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου με την απονομή των βραβείων,  θα τιμηθούν για το έργο τους ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος και η συνθέτρια – ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία των ξενοδοχείων «THESSALIKON GRAND» και «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ».

Με επιτυχία και η έναρξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων

Δυναμικά ξεκίνησαν χθες Τρίτη 15 Μαρτίου και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Το πρώτο λοιπόν σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ο Λυκείου Καρδίτσας (από τις 4.30 έως τις 6.30μμ) και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς της Β ΄ θμιας Εκπ/σης. Θέμα του ήταν «Η αθωότητα της κωμωδίας» και ομιλητές ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς και ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες, αλλά στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας (Κουμουνδούρου και Θεσσαλιώτιδος). Αφορά τους εκπαιδευτικούς της Α ΄ θμιας Εκπ/σης, με ομιλητή τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο και θέμα : «Η διαδικασία μιας θεατρικής παράστασης» και τον σκηνογράφο Τάσο Ζωγράφο με θέμα «Η διαφορά στη σκηνογραφία του θεάτρου από τον κινηματογράφο».

Στο τέλος της εκδήλωσης θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εκθέσεις

Μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ συνεχίζονται και οι τρεις ενδιαφέρουσες Εκθέσεις που εντάσσονται και αυτές στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Η πρώτη είναι η Έκθεση Κοστουμιών του Θεσσαλικού Θεάτρου που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της, η δεύτερη έχει να κάνει με την Έκθεση του Εικαστικού Ομίλου με θέμα «Το θέατρο» (ώρες λειτουργίας : 6.00 – 9.00μμ) και η τρίτη αφορά την Έκθεση της ΛΕΦΚΚ με θέμα «Η πόλη μας» (ώρες λειτουργίας 7.00 – 10.00μμ).

Το σημερινό πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Μαρτίου

> Διαγωνιστικό μέρος

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Παπαθανασίου – Ρέππα από τη

Θεατρική Πορεία «ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ» περιοχής Λαγονησίου Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Να μην καταργηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά Καρδίτσας, καθώς είναι αναγκαία για την πυρασφάλεια της περιοχής»
Επόμενο άρθρο «Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος Τάκης Σπάνιας»