Ειδήσεις

Συνέχεια συνεργασίας του ΚΠΕ Μουζακίου με φορείς


Στη συνέχεια της συνεργασίας του ΚΠΕ Μουζακίου με τους  Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, οργανώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο εργαστήρια για θέματα που είχαν προκύψει σε προηγούμενη συνάντηση  και αφορούσαν :

 

  1. Τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων (περίπτωση Μουζακίου)
  2. Την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων
  3. Την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην ορεινή Αργιθέα

Στις ομάδες εκτός από το ΚΠΕ Μουζακίου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων όπως

 

  1. Η ΠΑΔΥΘ, ο Δήμος Μουζακίου, η Δημοτική Κοινότητα Μουζακίου, Εκπαιδευτικοί σχολείων Μουζακίου, εργολάβοι αποκομιδής απορριμμάτων
  2. Το ΤΕΙ τεχνολογίας τροφίμων, ο Αγροτικός συνεταιρισμός  στέβιας ,το ΚΕΓΕ Δήμητρα,  ενώ υλικό έστειλε το Μπενάκειο φυτοπαθολογικό ινστιτούτο
  3. Ο Δήμος Αργιθέας , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων συλλόγων, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝΚΑ) και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ)

Για την λειτουργικότητα της ομάδας ο αριθμός των φορέων που  κλήθηκαν ήταν περιορισμένος Κάποιοι φορείς δεν μπόρεσαν να εκπροσωπηθούν παρόλο που κλήθηκαν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να προσανατολιστεί το ΚΠΕ Μουζακίου στις δράσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης για τα συγκεκριμένα θέματα,  αλλά να προκύψουν και προτάσεις και δράσεις που οι φορείς μπορούν να αναλάβουν στα πλαίσια του ρόλου τους για να βελτιώσουν τις υπάρχουσες καταστάσεις.

Ο  συντονισμός με τους παραπάνω φορείς αλλά και με άλλους είναι μονόδρομος για την αποτελεσματικότητα των οποιοδήποτε δράσεων που αφορούν την κοινωνία και βεβαίως και τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τα αποτελέσματα των εργασιών βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ www.kpem.gr μετά το πέρας της. Το ΚΠΕ ευχαριστεί τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του. Θα συνεχίσει τις επαφές του με άλλους φορείς , ιδίως τους Δήμους της Π.Ε Καρδίτσας για τα προαναφερθέντα θέματα αλλά και για άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα που θίχτηκαν σε προηγούμενη συνάντηση.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου : Ετήσια Γ. Συνέλευση και κοπή πίτας
Επόμενο άρθρο Ημέρα Γυναίκας : Στο επίκεντρο τα δικαιώματα στη μητρότητα, την εργασία