Ειδήσεις

Συναγερμός για την υπεράσπιση της ειρήνης!


Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα: Η ισραηλινή αεροπορική επίθεση ενάντια σε στρατιωτική βάση του συριακού στρατού τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Απριλίου μπορεί να είναι το πρελούδιο ενός νέου μεγάλου και πιο επικίνδυνου για την παγκόσμια ειρήνη, πολεμικού γύρου. Ενός γύρου που θα προξενήσει νέα ποτάμια αίματος και νέα καραβάνια ξεριζωμένων ανθρώπων.

Στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, που μετατράπηκε ευθύς αμέσως σε περιφερειακό και μίνι-παγκόσμιο εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, καμιά πλευρά δεν είναι αθώα. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τους Αμερικανούς και από δίπλα Γάλλους και Βρετανούς σε συνεργασία με τοπικά αντιδραστικά καθεστώτα όπως αυτά του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας αναζητούν τρόπους για να ανατρέψουν τα, δυσμενή γι αυτούς, αποτελέσματα της ρώσικης και ιρανικής υποστήριξης στο Συριακό καθεστώς. Η ήττα του λεγόμενου ισλαμικού χαλιφάτου ενίσχυσε την Δαμασκό και τους συμμάχους της. Η τριμερής συνάντηση κορυφής Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας στην Άγκυρα, φαίνεται να επιτάχυνε αντιδράσεις. Μια εξέλιξη που δυσαρέστησε και ενεργοποίησε νέα πολεμικά σχέδια στην Ουάσιγκτον (παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις περί αποχώρησης), στο Παρίσι και στο Τελ-Αβίβ. Αυτό που αναζητούνταν ήταν μια αφορμή, υπαρκτή ή σκηνοθετημένη. Έτσι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως με επίκεντρο την Συρία διεξάγεται μια διεθνής αναμέτρηση καθοδηγούμενη από συγκρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα με επίδικα, πολλά περισσότερα πράγματα από τον έλεγχο ή τον διαμελισμό αυτού του αραβικού κράτους. Μια πολύχρονη αναμέτρηση που αφορά την κυριαρχία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, τον Περσικό κόλπο και την Αραβική χερσόνησο, την Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή για τον ορυκτό πλούτο και την γεωστρατηγική θέση όλης της περιοχής.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Συρία και ο κίνδυνος μιας νέας πιο σοβαρής κλιμάκωσης απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους του λαούς της ανατολικής Μεσογείου και φυσικά και τον ελληνικό λαό. Οι κίνδυνοι αυτοί αυξάνονται από το γεγονός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας και ενισχύοντας την πολύχρονη πολιτική υποταγής στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, είναι έτοιμη να παράσχει για μια ακόμη φορά ότι βοήθεια της ζητηθεί. Μέσω της βάσης στην Σούδα άλλα και άλλων διευκολύνσεων που έχουν ζητήσει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, τα γεγονότα γύρω από την Κύπρο, η παρατεταμένη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι παραβιάσεις από την Τουρκία και οι εκατέρωθεν απειλές που εκτοξεύονται, σχετίζονται με τα αυτά που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή και την ιμπεριαλιστική αναμέτρηση που διεξάγεται. Ο κίνδυνος του πολέμου πλησιάζει όσο αυτοί που καθορίζουν τις τύχες των λαών και των χωρών είναι οι ιμπεριαλιστές και οι αντιδραστικές αστικές τάξεις.

Μπροστά σε αυτά που απειλητικά στέκουν μπροστά μας το καθήκον κάθε φιλειρηνικού ανθρώπου είναι να υψώσει την φωνή του. Να απαιτήσει να σταματήσουν πριν είναι αργά τα σενάρια του πολέμου. Να πάρει ενεργά μέρος σε ένα πλατύ αντιπολεμικό και αντί-ιμπεριαλιστικό κίνημα υπεράσπισης της ειρήνης και καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να διαδηλώσει ενάντια σε παλιές και νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Συρία. Να διεκδικήσει και να επιβάλλει να μην έχει καμία συμμετοχή η Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια, να κλείσει τα ορμητήριο του πολέμου ενάντια στους αραβικούς λαούς, η βάση της Σούδας. Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις φιλοπόλεμες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

 

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή του Πάσχα στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Παραδόθηκαν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από το 2ο Κύπελλο Αγάπης