Συνδετήρια οδός της οδού Καρδίτσα – Λάρισα προς ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας


Επίσκεψη Αλεξάκου στο Εργοτάξιο του έργου.

Στα πλαίσια ελέγχου της προόδου υλοποίησης των οδικών έργων που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος (ΣΑΝΑ-3) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου και την Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μήτσιου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το εργοτάξιο του έργου «Συνδετήρια οδός της οδού Καρδίτσα – Λάρισα προς ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 1.400.000,00€ με ΦΠΑ. Στο εργοτάξιο παρευρίσκονταν ο κατασκευαστής του έργου κ. Θ. Μπριάνας.

Το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή της οδού που συνδέει την Βιομηχανική περιοχή του Ν. Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Λάρισας.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Καρδίτσας. Η αρχή του έργου είναι στο τέλος του ασφαλτοστρωμένου βόρειου δρόμου της Βιομηχανικής Περιοχής Καρδίτσας και το τέλος είναι επί της οδού Καρδίτσας-Λάρισας και συγκεκριμένα στο τμήμα της παράκαμψης του οικισμού Ματαράγκας. Η χάραξη αρχίζει από το τέλος του δρόμου της ΒΙ.ΠΕ. διασταυρώνεται υπό γωνία με τον ποταμό Οργόζινο, όπου κατασκευάζεται γέφυρα ανοίγματος 28,00 μ. και πλάτους 14,50 μ., και συνεχίζει προς νότο με νέα χάραξη, που διέρχεται μέσα από χέρσες κοινοτικές εκτάσεις. Στη συνέχεια συναντά την αγροτική οδό, που διέρχεται δυτικά των εκκοκκιστηρίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, την οποία ακολουθεί μέχρι που διασταυρώνεται με την οδό Καρδίτσας – Λάρισας, όπου και διαμορφώνεται κυκλοφοριακός κόμβος.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή της οδού μήκους 1,5 χλμ και η τυπική διατομή της οδού είναι 10,00μ/13,00μ δηλ. 10,00μ. πλάτος ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και 13,00μ. πλάτος οδοστρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του πλάτους επενδεδυμένης τάφρου. Προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες χωματουργικών, κατασκευή τεχνικών (σωληνωτοί, πλακοσκεπείς οχετοί), κατασκευή γέφυρας, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, κατασκευή υπόβασης και βάσης, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, ηλεκτροφωτισμός κόμβου και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και εργασίες αποκατάστασης περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε ο κ. Νομάρχης σκοπός της κατασκευής του οδικού τμήματος είναι η εξασφάλιση άμεσης πρόσβασης της Βιομηχανικής Περιοχής του Νομού με τον δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας και πέραν αυτού, με τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ, συντομεύοντας την προσπέλαση στην παραπάνω οδό και ως εκ τούτου μειώνοντας τις χρονοαποστάσεις με τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα) της Ελλάδας. Είναι δρόμος διανομαρχιακής σημασίας και θα συμβάλλει σημαντικά, λόγω της άμεσης, άνετης και ασφαλής διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων, τόσο εντός του Νομού, όσο και με τη Λάρισα και τη Βόρειο Ελλάδα στην ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής του νομού.

Τέλος ο Νομάρχης έδωσε εντολές για ακόμη μεγαλύτερη επίσπευση των εργασιών ώστε πριν από το τέλος του Φθινοπώρου το έργο να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του Δήμου Καρδίτσας-ΔΕΤΑΚ
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα με δική της πύλη στη γνώση & τον πολιτισμό