Συνδικάτο Οικοδόμων : Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑ.ΜΕ.


Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 8 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία.

Το κάλεσμα αφορά όλους εκείνους που μάτωσαν τα χρόνια της κρίσης και συνεχίζουν να ματώνουν. Εκείνους που δέχονται τις συνέπειες από τα μέτρα των προηγούμενων χρόνων και τώρα βλέπουν την κυβέρνηση και τους δανειστές να τους ράβουν καινούριο «κουστούμι».

Αφορά εκείνους που συνειδητοποιούν ότι η στάση αναμονής, που τους υποδεικνύουν κυβέρνηση και συνδικαλιστική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν βγάζει πουθενά, αλλά δίνει χρόνο και χώρο στο κεφάλαιο να περάσει μέτρα που υπηρετούν την κερδοφορία του.

Η νέα συγκυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» απέδειξε και στον πιο δύσπιστο ότι και αυτοί κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τους προηγούμενους. Στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων των βιομηχάνων, των κατασκευαστών, των τραπεζιτών κλπ. Όχι μόνο δεν κατάργησαν κανέναν από τους αντιλαϊκούς – αντιμνημονιακούς νόμους, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν νέο μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, δηλαδή νέα αντιλαϊκά μέτρα για το λαό. Η όποια διαπραγμάτευση γίνεται αυτή δεν αφορά τους εργαζόμενους, αλλά τα συμφέροντα των «αφεντικών».

Για τους εργαζόμενους ετοιμάζουν νέα μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις μέσα από τη φοροεπιδρομή, νέα αύξηση στα όρια ηλικίας με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλπ.

 

Συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν λύσεις που θα έρθουν είτε από πάνω, είτε από τον καναπέ του σπιτιού μας, κανείς δε σώθηκε σκύβοντας το κεφάλι. Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε όταν πιστέψαμε στις δικές μας δυνάμεις. Όταν σηκώσαμε το κεφάλι και μπήκαμε μπροστά στη μάχη.

Παλεύουμε για:

  • Μέτρα για την ανεργία και τους άνεργους.
  • Επίδομα ανεργίας  για όλο το διάστημα  της ανεργίας.
  • Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες (αντιπλημμυρικά έργα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία)
  • Υπογραφή ΣΣΕ με βάση συζήτησης τη σύμβαση του 2009.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 χρόνια.

 

Όλοι την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 8 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας

 

Ο πρόεδρος                                                             Ο γραμματέας

Κουβαράς Κώστας                                                    Ζούκας Γιάννης

 

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος : Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν – Απαιτείται εθνική συνεννόηση
Επόμενο άρθρο Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Ιούνη