Πρωτοσέλιδο

Συνεδρίασαν χωρίς να … συνεδριάσουν στο ΕΒΕ


Με ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης κλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως, το απόγευμα της Τρίτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου και τελικά μόνον συζήτηση δεν έγινε.

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε στη «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αποπομπή και αντικατάσταση του μέλους της Εκλογικής Επιτροπής κ. Κοτρώνη μετά από τις άστοχες και επιζήμιες προσωπικές της ενέργειες που έβλαψαν το κύρος της προεκλογικής διαδικασίας και τραυμάτισαν βαθύτατα την εμπιστοσύνη των μελών μας προς τον φορέα που υπηρετεί» και ήρθε προς συζήτηση μετά το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει πριν λίγες ημέρες 10 μέλη του σώματος.

Το θέμα, εξάλλου, ήρθε ως συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ., ενώ θυμίζουμε πως υπάρχει και η παραίτηση των κ. Κηρύκου και Μπράχου από τη Διοικητική Επιτροπή.

Η συνεδρίαση, λοιπόν, ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βύρωνα Παππά ο οποίος διάβασε την κατά πλειοψηφία απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αυτή αναφέρει τα εξής:

«Η Διοικητική Επιτροπή, κατά την συνεδρίασή της, της 9 Νοεμβρίου 2017, μετά από ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της, κατέληξε στην εξής απόφασή της:

Έχοντας υπόψη ότι, κατά τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, οι προθεσμίες του Δημοσίου είναι ενδεικτικές, ορθώς υπήρξε το σκεπτικό έστω και 2 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας περί διακανονισμού   των επιμελητηριακών συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους από τον επιχειρηματικό μας κόσμο στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές. Εφόσον, όμως, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου ομόφωνα αποφάσισε την επιστροφή αυτών στους δικαιούχους μετά τον αδικαιολόγητο θόρυβο που αδίκως προέκυψε, ορθώς έγινε η επιστροφή αυτή, σε εκτέλεση της απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής.

Εξετάστηκε επίσης από την Διοικητική Επιτροπή στις 8 Νοεμβρίου 2017 περίπτωση μέλους που απώλεσε το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεστε λόγου λάθους συνεννόησης και αποφάσισε με πλειοψηφία ότι δεν ευθύνεται η υπηρεσία του Επιμελητήριου.

Έχοντας, επίσης, υπόψη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, σε τακτική συνεδρίασή του, απέρριψε με την νόμιμη απαρτία και πλειοψηφία, αίτημα μέλους του, που πρόβαλε διάφορους λόγους, όπως εξαιρεθεί από την νόμιμη συμμετοχή της στην Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου η Διευθύντρια αυτού. Η απόφαση αυτή είναι οριστική και τελεσίδικη και δεν είναι δυνατό να επανεξετασθεί, διότι λήφθηκε με όλους τους νόμιμους τύπους λήψης αποφάσεων από συλλογικά όργανα της Διοίκησης (νόμιμη απαρτία και νόμιμη πλειοψηφία). Μόνο σημαντικά νεότερα στοιχεία, που αφορούν το θέμα αυτό, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επανεξέταση του θέματος αυτού, πράγμα, που δεν υφίσταται στην παρούσα περίπτωση.

Έχοντας, τέλος, υπόψη της, η Διοικητική Επιτροπή ότι η νόμιμη λήψη αποφάσεων από τα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου δεν είναι δυνατό να απαξιώνεται για λόγους εντυπώσεων ή, ενδεχομένως, και προσωπικών διαφορών, που είναι αδιάφορες για το Επιμελητήριο, το οποίο αποτελεί ένα σεβαστό και υπολογίσιμο θεσμικό παράγοντα της δημόσιας, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Για τους παραπάνω λόγους, η Διοικητική Επιτροπή, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε όπως συγκαλέσει μεν το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, που προτείνουν νόμιμα οι συνάδελφοί μας, δεν θα επιτρέψει, ούτε θα εισαγάγει ως θέμα ημερήσιας διάταξης όμως την συζήτηση θέματος, που έχει ήδη κριθεί και αποφασισθεί, δεν παρουσιάζονται δε σημαντικά νεότερα στοιχεία, που να δικαιολογούν την κατ’ εξαίρεση επανάληψη της συζήτησης επί του ήδη αποφασισθέντος αυτού θέματος».

Μετά από αυτό η συνεδρίαση λύθηκε χωρίς ποτέ να γίνει συζήτηση και το σύνολο των παρισταμένων να βρίσκεται σε μεγάλη ένταση και να υπάρχει ένας γενικότερος εκνευρισμός.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου