Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καρδίτσας


Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15/3 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Επιτροπή υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλού συζήτησε αρχικά το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για το ζήτημα, καθώς δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων και στους πολίτες που συμμετέχουν στην Επιτροπή να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, σχετικά με την πορεία εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Καρδίτσας και έγιναν προστάσεις για βελτιωτικές αλλαγές που η Δημοτική Αρχή, όπως υποσχέθηκε ο κ. Παπαλός, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στ. Παπαγεωργίου θα λάβει σοβαρά υπόψη της.
Ακολούθως η Επιτροπή  συζήτησε με θέμα τις άδειες χρήσης μουσικής και παράτασης αυτών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, όπου επίσης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και επισημάνθηκε η ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια απ’ όλους τους επαγγελματίες για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας, ώστε η συνύπαρξη καταστημάτων και κατοικιών στο κέντρο της πόλης να είναι αρμονική.
Επιθυμία της Δημοτικής Αρχής όπως επισήμανε  ο κ. Παπαλός είναι να διευκολύνει τον επαγγελματικό κόσμο, ιδιαίτερα στη παρούσα δύσκολη συγκυρία, δίνοντας τις σχετικές άδειες, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η λειτουργία των καταστημάτων δεν θα διαταράσσει την ηρεμία και δεν θα δημιουργεί άλλου είδους προβλήματα στις παρακείμενες κατοικίες.

Προηγούμενο άρθρο Ο θεσμός του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τιμά την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012