Ειδήσεις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Σοφάδων


Οι προτεραιότητες του Δήμου Σοφάδων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν θα προκύψουν στη διάρκεια του χειμώνα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων.

Στην συνεδρίαση προέδρευσε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος  και σκοπός της σύγκλησης του οργάνου ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού για την περίοδο 2018-2019, καθώς και κάθε άλλο μέτρο κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν  ο Διοικητής του ΑΤ Σοφάδων κ. Ιωάννης Τσαχτάνης, ο Διοικητής της ΠΥ Σοφάδων κ. Νταουτάς, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, η ΔΕΥΑ Σοφάδων, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και εθελοντικές οργανώσεις όπως Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας και Ραδιολέσχη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι συμμετέχοντες, μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ο υψηλός βαθμός συνεργασίας καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε αποδείξει πως με την άρτια συνεργασία που αναπτύξαμε, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν», τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συντονιστικού για την  άμεση ανταπόκριση και τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι γυναίκες συμπαρίστανται στους αγρότες
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού ενόψει των εορτών