Ειδήσεις

Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στην Καρδίτσα


Συνεδρίασε την Πέμπτη 13/12/2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εμπορίου και επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στο Επιμελητήριο Καρδίτσας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, κύριος Βασίλης Τσιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, πολιτισμού και δια βίου μάθησης  κύριος Γιάννης  Μπουτίνας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κύριος Γιώργος Ντενίσης.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας σε συνδιασμό με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων. Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι το τουριστικό προϊόν της περιφέρειας Θεσσαλίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό προς την κατεύθυνση της μεγέθυνσης της τοπικής οικονομίας, μέσω στοχευμένων μακροπρόθεσμων δράσεων και με τη στενή συνεργασία όλων των φορεών της αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικότητας, ώστε να προκύψουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το ελληνικό εμπόριο, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η φημολογύμενη ρύθμιση των 120 δόσεων, ο επαναπροσδιορισμός των παλαιών ασφαλιστικών εισφορών και η θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου-τροφοδότη επιχειρηματικού λογαριασμού.

Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΜΕΘ ορίστηκε εντός του Ιανουαρίου.

Προηγούμενο άρθρο Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς
Επόμενο άρθρο Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών