Ειδήσεις

Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών


Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράταξή της στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Καρδίτσας αλλά και σε όλη χώρα, που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόμα μικροί αγρότες.

Όπως χτυπήθηκε η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το «αριστερό» μνημόνιο, που ψήφισε με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα, που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, κάνουν κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας, έτσι χτυπήθηκαν και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι μικροί ΕΒΕ.

Ο νέος προϋπολογισμός που συζητιέται προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη επίθεση σε όλους τους κλάδους και τα μικρομεσαία στρώματα για το επόμενο διάστημα και οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η «ανάπτυξη του κεφαλαίου» έρχεται πατώντας στον απλήρωτο ιδρώτα μας. Την ίδια στιγμή που οι διαχειριστές της αστικής τάξης τρώνε με χρυσά κουτάλια πετάνε και ένα ξεροκόμματο τύπου «μέρισμα» για να διαχειρίζονται την αγανάκτηση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία μας έχουν φτάσει.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς – αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με τον άλλο. Καλούμε τα Σωματεία του νομού, τον κάθε εργαζόμενο της πόλης και των χωριών του νομού μας να στηρίξουν τον αγώνα των μικρών αγροτών.

Μπορούμε με τη συμμαχία και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, τα Σωματεία και οι συνδικαλιστές, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα στηρίξουν, θα συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς και με τη φυσική τους παρουσία.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ο Ηλία Χατζής για την κατασκευή χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο