Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, συνεργός των άλλων δύο δραστών της ληστείας που έλαβε χώρα στο χρυσοχοείο στον Παλαμά Καρδίτσας


Σε συνέχεια του από 09-10-2012 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη διάπραξη ένοπλης ληστείας σε χρυσοχοείο στον Παλαμά Καρδίτσας, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (09-10-2012) στην περιοχή Παλαμά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 43χρονος ημεδαπός, συνεργός των άλλων δύο  -2- δραστών της ένοπλης ληστείας.

 

Σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση σε βάρος του αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της υπόθαλψης εγκληματία.

 

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των άλλων δύο -2- δραστών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 38χρονο ημεδαπό και έναν 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.

 

Ειδικότερα, μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών, τέθηκε υπό επιτήρηση από τους αστυνομικούς η οικία του 38χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά. Εκεί, εντοπίστηκε να διαμένει και ο συλληφθείς, ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες χθες (09-10-2012) αναχώρησε από την οικία κινούμενος με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με σκοπό να συναντήσει τους άλλους δύο -2- δράστες.

 

Κατά την κίνησή του αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών και εγκατέλειψε την προσπάθειά του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος είχε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 38χρονο ημεδαπό προκειμένου να τους παράσχει βοήθεια για τη διαφυγή και τη ματαίωση της σύλληψής τους και ακολούθως συνελήφθη.

 

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο του αλλοδαπού δράστη, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη της ληστείας καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διάπραξη της ληστείας, το οποίο είχε κλαπεί προ δεκαημέρου περίπου από τον Παλαμά Καρδίτσας.

 

Μοτοποδήλατο και αφαιρεθέντα χρυσαφικά αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου ημεδαπού και του 29χρονου αλλοδαπού συνεχίζονται.

 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των δραστών στην τέλεση και άλλων ένοπλων ληστειών με παρόμοιο τρόπο δράσης.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

 

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Χωρίς χρέωση μπορούν να συνταγογραφούν χειρόγραφα οι γιατροί μέχρι να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Επόμενο άρθρο Από πέμπτη 11/10 έως Τετάρτη 17/10 με δυο ταινίες συνεχίζονται οι προβολές στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας