Συνεργασία Δήμου Καρδίτσας- Κυνηγετικού Συλλόγου


Με αφορμή την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, καθώς και την πρόσφατη έκδοση του διανεμόμενου κυνηγετικού χάρτη του Νομού Καρδίτσας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας σε συνεργασία με την ΑΝ.ΚΑ., πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/9 συνάντηση του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας κ Δημήτριου Παπούλια με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Αξιοποίησης ΑΠΕ κ. Αθανάσιο Μαρκινό στην έδρα του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας, στο Σταυρό.

Ο κ. Μαρκινός παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας μια σειρά αντιτύπων του κυνηγετικού χάρτη του Νομού Καρδίτσας, προκειμένου να διανεμηθούν σε κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας και σε ενδιαφερόμενους δημότες, εξαίροντας την αξιόλογη προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας αναφορικά με την έκδοση ενός πολύτιμου και επικαιροποιημένου υλικού πληροφόρησης ως εργαλείο για τους κυνηγούς της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το εκτροφείο θηραμάτων που διαθέτει ο Κυνηγετικός Σύλλογος στην περιοχή του Καλλιθήρου, το οποίο διαθέτει αδειοδότηση και λειτουργεί επί σειρά ετών, συμβάλλοντας σημαντικά στον εμπλουτισμό του φυσικού περιβάλλοντος σε επίπεδο Θεσσαλίας με θηραματικά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάστηκαν πιθανές δράσεις αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης της λειτουργίας του υφιστάμενου εκτροφείου, αναδεικνύοντάς το ακόμη και ως πόλο τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή, στην οποία χωροθετείται, ενώ αναζητήθηκαν τρόποι χρηματοδότησης των προτεινόμενων δράσεων, όπως π.χ. μέσω κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας – με τη συμβολή του Δήμου Καρδίτσας- ενός οργανωμένου χώρου εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων, παρέχοντας σε κυνηγούς του νομού, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, τη δυνατότητα εκπαίδευσης των σκύλων τους σε περιόδους απαγόρευσης του κυνηγιού.

Τέλος, ο κ. Μαρκινός, αναφερόμενος στα πρόσφατα θλιβερά φαινόμενα κλοπής χαλκού (μετασχηματιστές, δημοτικών αντλιοστασίων) και την ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για το Δήμο Καρδίτσας, αλλά και για όλους τους καλλιεργητές της περιοχής, από το κόστος αντικατάστασης των μετασχηματιστών αυτών, απηύθυνε έκκληση, μέσω του κ. Παπούλια, σε όλους τους κυνηγούς της περιοχής, σε περιπτώσεις παρατήρησης τέτοιων φαινομένων να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια περιουσία του Δήμου μας, αλλά και των καλλιεργητών.

Κλείνοντας τη συνάντηση αυτή ο κ. Μαρκινός δεσμεύτηκε να διερευνήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες όλους τους δυνατούς τρόπους υλοποίησης των ζητημάτων που συζητήθηκαν και ανανέωσε το ραντεβού με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας για την επιτόπου επίσκεψη του χώρου του εκτροφείου θηραμάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Προηγούμενο άρθρο Μουσική εκδήλωση για τους μαθητές με αναπηρία
Επόμενο άρθρο ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ - Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας