Συνεργασία Μητροπολίτη κ. Κύριλου με κ. Κωτσό


Συνεργασία με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Κύριλο είχε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Καρδίτσας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός για την από κοινού λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αναδειχθεί ο τεράστιος Θρησκευτικός πλούτος του Νομού μας.

Αρχικά ο κ. Κωτσός παρουσίασε στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας τη μελέτη της ανάπλασης της Σπηλιάς Καραϊσκάκη, ενός έργου που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» με προϋπολογισμό 400.000 ΕΥΡΩ.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτεινόμενες επεμβάσεις που περιλαμβάνουν πετρόχτιστα μονοπάτια, ανάδειξη της Σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο ήρωας, δημιουργία αναψυκτηρίου, υπαίθριου θεάτρου και θέσεων πάρκινγκ για τους επισκέπτες. Για τη μελέτη αυτή απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης πριν οριστικοποιηθεί και δοθεί για δημοπράτηση.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Μουζακίου έχει ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί από το Μαυρομμάτι στη Σπηλιά Καραϊσκάκη διευκολύνοντας την πρόσβαση και καθιστώντας έτσι επισκέψιμο αυτό το σπουδαίο ιστορικό μνημείο.

Επίσης ο κ. Κωτσός συζήτησε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κύριλο τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα LEADER  προκειμένου να υλοποιηθούν δύο έργα που θα αφορούν:

1. Τη δημιουργία ενημερωτικών πινακίδων σ’ όλα τα Θρησκευτικά μας μνημεία που θα παρέχουν στον επισκέπτη τις βασικές πληροφορίες που αφορούν το μνημείο και θα λειτουργούν ως επιτόπιοι «ξεναγοί».

2. Την έκδοση ενός λευκώματος των Θρησκευτικών Μνημείων όλου του Νομού

Ο Σεβασμιώτατος αντιμετώπισε ιδιαίτερα θετικά τις δύο προτάσεις του προέδρου της ΤΕΔΚ και σύντομα θα υπάρξει συνάντηση μ’ όλους τους ιερείς του Νομού μας για να συντονιστούν οι δύο προαναφερόμενες δράσεις και να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.

Προηγούμενο άρθρο Πυρκαγιά ξανά στο δ.δ. Καλλιθήρου Δήμου Ιτάμου
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παλέρμου