Συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη με αιρετούς του Α ΠΥΣΠΕ για εκπαιδευτικά θέματα


 Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του, δύο αιρετά μέλη του Α ΠΥΣΠΕ, με στόχο να τον ενημερώσουν για τα ανοικτά ζητήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι κκ. Τσιούλκας και Νάστος ενημέρωσαν τον κ Τσιάκο, για τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στην περιοχή της Καρδίτσας (ελλείψεις βιβλίων, ελλείψεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο σχολείων κ.λ.π) και του ζήτησαν την στήριξη του.

Από την πλευρά του  ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε πως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, αλλά και των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια τα ζητήματα που αφορούν στην αντιπεριφέρεια να αντιμετωπιστούν. Εξάλλου εξήγησε στους δύο αιρετούς πως και ο ίδιος ως εκπαιδευτικός, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα της εκπαίδευσης και επανειλημμένα έχει τονίσει προς την ηγεσία του υπουργείου  παιδείας, ότι δεν μπορεί να θέλει ένα καλύτερο σχολείο, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ενώ τα χρήματα που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη αυτός ο τόσο ευαίσθητος τομέας. «Σε περιόδους κρίσεων πρέπει να επενδύουμε στην παιδεία και να προωθούμε πολιτικές που σέβονται τον παράγοντα άνθρωπο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως αμφότεροι δεσμεύτηκαν να υπάρχει άμεση συνεργασία, ώστε ο χώρος της εκπαίδευσης να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη.

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μουζακίου στις 6 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Η Κυβέρνηση αγνοεί το νομικό πλαίσιο για τα Τ.Ε.Ι., υποβαθμίζοντας την παιδεία στον τόπο μας»