Συνεργασία των δημ. συμβούλων Λ. Τσιούκη και Β. Τσαντήλα με τον αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκο


Ουσιαστική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο είχαν χθες το μεσημέρι οι δημοτικοί σύμβουλοι Καρδίτσας κ.κ. Λάμπρος Τσιούκης και Βασίλης Τσαντήλας. Στη συνάντηση ο κ. Τσιούκης και ο κ. Τσαντήλας, έθεσαν υπ όψιν του αντιπεριφερειάρχη, ζητήματα που απασχολούν τον τέως δήμο Ιτάμου και ειδικότερα, την προστασία των παραδοσιακών πετρόκτιστων γεφυριών Ραχούλας, Αμαράντου, Νεράιδας, την αποπεράτωση γέφυρας στα «Κουκέικα» Καροπλεσίου και τέλος την συντήρηση και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, που οδηγεί από το Καλλίθηρο προς Νεράιδα και Καστανιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος δεσμεύθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την κατασκευή γέφυρας στα «Κουκέικα», στην περίπτωση που ο στρατός δεν διαθέσει γέφυρα Μπέλευ. Μάλιστα ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες να εκτιμήσουν το κόστος αποπεράτωσης της γέφυρας, με τσιμεντένια κατασκευή.

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των παραδοσιακών γεφυριών, υπήρξε επικοινωνία με την Εφορεία νεώτερων μνημείων, ώστε να φροντίσει για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών. Τέλος έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες, να αποκαταστήσουν τις επικίνδυνες φθορές, στον οδικό άξονα Καλλιθήρου – Νεράιδας, Καστανιάς.

Προηγούμενο άρθρο Συνέδριο εργασίας στα πλαίσια του ευρωπαικού προγράμματος Grundtvig
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το ΔΩΚ