Συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας


Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν από Παρασκευή 3 Ιουλίου έως Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 καθιστώντας την περιοχή της Καρδίτσας κέντρο πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται με νέους καλλιτέχνες από Πέμπτη 27 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο καλλιτεχνικός του Διευθυντής Νίκος Ευθυμιάδης πάντα θεωρούσαν ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να αποκεντρώνονται και να υλοποιούνται και σε άλλους χώρους, όπου υπάρχουν ζωντανά και προοδευτικά , πολιτιστικά και μουσικά κύτταρα.

Έτσι λοιπόν έπειτα από αίτημα φορέων και παραγόντων του Δήμου Μουζακίου (Δήμος Μουζακίου, Εμπορικός Σύλλογος, Πολιτιστικοί Φορείς κλπ), το 33Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση σειράς συναυλιών στο Μουζάκι και συγκεκριμένα στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου MOYZAKI PALACE .

Η εμπειρία του τετραημέρου των συναυλιών του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας τον Ιούλιο στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του MOUZAKI PALACE έδειξε ότι ένας καινούργιος πανέμορφος χώρος συναυλιών καταγράφεται για τη Δυτική Θεσσαλία και ειδικότερα για το Νομό Καρδίτσας και το Μουζάκι.

Η αρχιτεκτονική του κτηρίου, ο περιβάλλων χώρος, η αισθητική του εξωτερικού χώρου της πισίνας δημιουργούν την αίσθηση ενός «ευρωπαϊκού» χώρου συναυλιών.

Μετά τις εντυπωσιακές συναυλίες της Χορωδίας «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ», της ορχήστρας “Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα” υπό τη διεύθυνση της Ελένης Παγγούρα, αλλά και την συναυλία των UnderCover Band που ξεσήκωσε τους ακροατές στο Mouzaki Palace, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με εκπληκτικές εμφανίσεις.

Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζεται στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace με την μοντέρνα και λαϊκή ορχήστρα του Ωδείου Μουσική Πνοή αλλά και το μουσικό σχήμα StellMuse. Οι δύο συναυλίες θα πραγματοποιηθούν Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 στον εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace στις 8:30 το βράδυ.

Το κιθαριστικό ντουέτο Steelmuse ,με έδρα την πόλη της Λάρισας δημιουργήθηκε το 2007 από τους Θωμά Αθανασέλο και Τάσο Μήτσιο. Οι Steelmuse είναι ένα κιθαριστικό σχήμα που έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας. Το μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από τους Τάσο Μήτσιο – Αθανασέλο Θωμά στις κλασικές κιθάρες, τον Δημήτρη Μήτσιο στα κρουστά και τον Χρήστο Γελαδάρη στο μπάσο συνδυάζει τεχνική αρτιότητα, συναίσθημα και δημιουργικότητα σε σωστές δόσεις.

Οι κιθαρίστες απευθυνόμενοι σε ένα κοινό που ψάχνει κάτι περισσότερο σε ένα live από τα συνηθισμένα στάνταρτς, παρουσιάζουν μια απόλυτη μουσική ορχηστρική εμπειρία με δικές τους συνθέσεις αλλά και σκηνές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 33 χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική , την Κλασική , το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας.

Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515 – 1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460 – 1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865 – 1836) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean Sibelius (1865 – 1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή, που τιμά όλος ο χορωδιακός κόσμος παγκοσμίως.

Για την επιτυχία του Φεστιβάλ συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Προηγούμενο άρθρο Ο αδέξιος φορέας της ιστορικής στιγμής - Γράφει ο Σωτ. Κουλοκτσής
Επόμενο άρθρο 30 τροχαία ατυχήματα τον Αύγουστο σε όλη τη Θεσσαλία – Τα 5 θανατηφόρα