Ειδήσεις

Συνεχίζεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη


Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD, μετά την εξαιρετική έναρξή του χτες το βράδυ, συνεχίζεται την Παρασκευή 17 Μαΐου με ημερίδα το πρωί και με παραστάσεις ομάδων χορού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό,

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΣΑμεΑ και με την ευγενική υποστήριξη της Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιείται στο Παυσίλυπο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, η 7η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης από επιστήμονες και καταξιωμένους επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εισηγητές της εκδήλωσης με θέμα «Οι Τέχνες ως Θεραπευτικό Μέσο» είναι:

  • France Schott – Billmann, Ph.D. στην Ψυχολογία και στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ψυχαναλύτρια, Psychoanalyst, Χοροθεραπεύτρια, Καθηγήτρια του μεταπτυχιακού της χοροθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V René Descartes
  • Αναστασία Βαρσαμοπούλου MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθ/τρια Gestalt
  • Ντόρα Ψαλτοπούλου – Καμίνη, Μουσικο-ψυχο-θεραπεύτρια PhD, MA-CMT, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΤΜΣ, ΑΠΘ
  • Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος-Δραματοθεραπευτής-Σκηνοθέτης-Διδάσκων ΕΚΠΑ, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, μέλος του ΔΣ του European Federation of Drama therapy και του World Alliance of Drama therapy
  • Μαρία Καραπαναγιώτη, Χορογράφος (Ομ. Χορού Δρυάδες Εν Πλω) – Εκπαιδευτικός – Χοροθεραπεύτρια

Εισαγωγική εισήγηση θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ψυχοπαιδαγωγικής ΠΑΜΑΚ κος Δ. Γουδήρας.

Η Ημερίδα, η οποία περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με παράλληλη θεωρητική ανάλυση, απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, δασκάλους χορού, γυμναστές, εμψυχωτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, σε επαγγελματίες και σπουδαστές της ειδικής αγωγής, δομών ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρει το αντικείμενο. Στοχεύει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσου των τεχνών.

Το απόγευμα, στις 6.30μ.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Καρδίτσας, συνεχίζονται οι παραστάσεις των ομάδων σε τις:

  • Ομάδα Οι Αξάδες/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου/ Ρόδος
  • Ομάδα Α.Δ.Α.Μ.Ε.Σ./ Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
  • Ομάδα Συν- Ωδή- Ποροι/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς», Δομή Γιάννουλης
  • Ομάδα Far Flung Dance Theatre and Kaos Kollective/ Plymouth
  • Ομάδα SPINAL CORD Disabilities/ Κέρκυρα
  • Ομάδα Τιτανικός/ DD/ Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 18/5 το πρωί 10.00 – 15.00 θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπανωγιώτη. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο xorosanapiria@gmail.com. Η βράβευση των ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 19/5 στις 11.00π.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.

Σας περιμένουμε όλους στις παραστάσεις του Φεστιβάλ να χειροκροτήσουμε την εξαιρετική προσπάθεια των χορευτών και να δημιουργήσουμε μια αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας. Οι παραστάσεις μεταδίδονται σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω ζωντανής μετάδοσης (live streaming) από το site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr.

Προηγούμενο άρθρο Επιτέλους ας μιλήσουμε για τις ευρωεκλογές και για την Ευρώπη που θέλουμε - Του Ιωσήφ Χρούμπ
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Δομοκού στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης