Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Δυναμικά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΕΤΑΚ, αλλά και με την υποστήριξη της Σχολής Αστυφυλάκων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου που φιλοξενούν τα συγκροτήματα, και που θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 του μήνα.

Τόσο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όσο και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή, γεγονός που καταδεικνύει την καταξίωση του θεσμού.

Τη Δευτέρα, εκτός από τα χορευτικά συγκροτήματα τα οποία εμφανίστηκαν επι σκηνής, πραγματοποιήθηκε και ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στην κ. Μαίρη Θεολόγη, Πρόεδρο Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ», Μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος CIOFF.

Για την κ. Θεολόγη μίλησε αρχικά ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος και στη συνέχεια η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένη Παπανικολάου η οποία και απένειμε στην κ. Θεολόγη την τιμητική πλακέτα.

Από την πλευρά της, η κ. Θεολόγη, ευχαρίστησε συγκινημένη την Οργανωτική Επιτροπή για τη μεγάλη αυτή τιμή για την προσφορά της στο χώρο του πολιτισμού.

Χθες Τρίτη, και πάλι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το «Πολυθέαμα», ένα θέαμα με ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, ακροβάτες και ισορροπιστές που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα Τετάρτης

Α. Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 – ΩΡΑ 21.30:

1.  Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

2. Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών & Χορευτικών Μελετών «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ»

3. Χορευτικό Εργαστήρι Δήμου Ν. Αρτάκης

4. Χορευτικό Συγκρότημα «Djembe Rhythm Group» από το Ντακάρ της Σενεγάλης

5. Χορευτικό Συγκρότημα «CH_EH_OC» από το Μεξικό

6. Χορευτικό Συγκρότημα «Anatolian» από την Τουρκία

Β. Στους άλλους Δήμους του Νομού

Δήμος Φύλλου, ώρα 21.00

Κεντρική Πλατεία Ιτέας.

– Χορευτικό Συγκρότημα «Hamis» από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

– Χορευτικό Συγκρότημα «Bisser» από τη Σόφια της Βουλγαρίας

Οργάνωση: Δήμος Φύλλου

Δήμος Καλλιφωνίου, ώρα 21.00

Κεντρική Πλατεία Δαφνοσπηλιάς.

– Χορευτικό Συγκρότημα «Georgia» από την Γεωργία

Οργάνωση: Δήμος Καλλιφωνίου

Δήμος Παμίσσου, ώρα 21.00

Κεντρική Πλατεία Κρανιάς.

– Χορευτικό Συγκρότημα «Chornobrivets» από την Ουκρανία

Οργάνωση: Δήμος Παμίσσου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζουν η Βάσω Μακρή και ο Παύλος Βησσαρίου, ενώ τελετάρχης είναι η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων – φιλόλογος κ. Κατερίνα Σταθοπούλου.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουνίου και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σας περιμένει όλους κοντά της καθημερινά.

Προηγούμενο άρθρο Έκκληση Νομάρχη στους αγρότες: Προσοχή στην καύση σιτοκαλαμιών
Επόμενο άρθρο Και τώρα τα μηχανογραφικά...