Συνεχίζονται οι περιοδείες του Κώστα Τσιάρα


«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος υπαρκτός κίνδυνος για τη χώρα αυτή την στιγμή, καθώς μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια». Αυτό υπογράμμισε, ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία με επισκέψεις και ομιλίες σε Κρανία, Μαγούλα, Μαγουλίτσα, Μητρόπολη και Γεωργικό.

Ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ο κ. Τσιάρας, υποστηρίζει πως το κόμμα του, μπορεί να αλλάξει όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά επίσης τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ολόκληρη την Ευρωζώνη. Για αυτό και επί τρία χρόνια, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αρνείται να μας αποκαλύψει το περίφημο σχέδιο B, δηλαδή τι θα κάνει εφόσον οι εταίροι μας αρνηθούν τα σχέδιά του για το δημόσιο χρέος ή σταματήσουν να ενισχύουν χρηματοδοτικά την χώρα. Αντίθετα δηλώνει με βεβαιότητα και περίσσεια σιγουριά, πως αυτό δεν χρειάζεται, καθώς οι προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «ενάντια στις πολιτικές λιτότητας θα γίνουν αποδέκτες στην Ε.Ε., η οποία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ακούσει τους λαούς της Ευρώπης». Σε κάθε άλλη περίπτωση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  «εξαναγκάζεται» να συγκρουστεί μαζί της.

Λησμονεί, προφανώς,  την «τιμωρία» των χιλιάδων Κύπριων καταθέτων, όταν η αριστερή κυβέρνηση του  Χριστόφια, αποφάσισε την ρήξη με την Ευρώπη. Λησμονεί την τύχη, που του επιφύλαξαν οι Ευρωπαίοι πολίτες στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, όπου ο ίδιος ήταν υποψήφιος  πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι έδωσαν ευρεία πλειοψηφία στις πολιτικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν τον απόλυτο σεβασμό στους κανόνες λειτουργίας της Ένωσης.

Από πού, αλήθεια, αναρωτήθηκε ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών, θα αντλήσει στήριξη η αξιωματική αντιπολίτευση, σε αυτή της την προσπάθεια, όταν δεν έχει πολιτικούς συμμάχους σε καμία κυβέρνηση της Ευρωζώνης; Όταν δεν συνδέεται με κανένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, αλλά με τη μάλλον αδύναμη και περιθωριακή Ευρωπαϊκή Αριστερά; Όταν ακόμα και ο σοσιαλιστής Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς, σύμμαχος της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια και φανερά κατά των πρακτικών της Τρόικας, επιμένει, πως οι κανόνες και οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν;

Η λύση, επομένως, δεν είναι οι εκτός ευρωπαϊκής λογικής, θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η λύση είναι να συνεχίσει η Ελλάδα την πορεία της από εκεί που τη διέκοψε, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Να γίνει μια ολοκληρωτική διαπραγμάτευση για το χρέος, να δημιουργηθεί ένα καλύτερο δημοσιονομικό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία και να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Ελληνικός λαός θα διαλέξει ανάμεσα στην Ανάπτυξη με την Ευρώπη, ή στη στασιμότητα και στη χρεοκοπία. Θα διαλέξει ανάμεσα στην εθνική στρατηγική ή στην εθνική απομόνωση. Στις 25 Ιανουαρίου οι πολίτες θα διαλέξουν συνειδητά το μέλλον που τους αξίζει, ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ουτοπία.

Προηγούμενο άρθρο Δεν περνάει η προπαγάνδα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Τσιάρα