Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Που κρύβεται ο Αυγενάκης;


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία της Κυβέρνησης για τις αλλαγές στις ποινές που επιβάλλει η ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), στο σχέδιο νόμου για το επίδομα γέννησης. Την τροπολογία παρουσίασε η Υπουργός  Πολιτισμού κα Μενδώνη αντί του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη τον οποίο “απέσυραν”. Η ΝΔ κατέβασε την τροπολογία διότι λέει υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού. Κανένα άλλο κόμμα όμως δε στηρίζει την τροπολογία.

Ο ΠΑΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για “μεθοδεύσεις”, ο δε Ολυμπιακός για “παζάρεμα της νομιμότητας”. Ποιος όμως προκάλεσε αυτό το μπάχαλο; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο Αυγενάκης άλλαξε την Επιτροπή βάζοντας δύο δικούς του ανθρώπους; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι, αφού τους έβαλε, μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει η απόφαση της Επιτροπής;» Τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουν οι πάντες. Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο.

Αυτοί που φώναζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τη χώρα καθορίζουν τώρα τη στάση τους σε συνεννόηση με τις ΠΑΕ. Και η συνοχή της κυβέρνησης κλυδωνίζεται για τα ποδόσφαιρα την ώρα που ο Ερντογάν ετοιμάζεται να τρυπήσει νοτίως της Κρήτης. Ωραίοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβγαλε πέρα ολόκληρες Πρέσπες διατηρώντας τη συνοχή του και την πολιτική του αξιοπρέπεια, έχει κάθε δίκιο να γελάει με την κατάσταση αυτή. Όμως το θέμα δεν είναι αστείο. Η κατάσταση αυτή δείχνει τον βαθμό στον οποίο τα επιχειρηματικά και τα οπαδικά συμφέροντα έχουν διεισδύσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και μπροστά στα οποία η κυβερνητική πλειοψηφία παραλύει. Γιατί δείχνει ότι τα συμφέροντα στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν ισοπεδώσει, σαν ελέφαντες, κάθε έννοια νομιμότητας. Και αν αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει και αλλού. Απλώς αλλού τα συμφέροντα δεν διαθέτουν οπαδούς με βεγγαλικά.

Είναι η ώρα να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση τη συζήτηση για το ποδόσφαιρο. Αλλά και για τη διαπλοκή. Γιατί αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας διαπλοκή είναι. Και εξευτελισμός της πολιτικής ζωής.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ιερά Μητρόπολη τιμά την εορτή των Αγίων τριών Ιεραρχών
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας