Ειδήσεις

Σχέδιο ενοποίησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας


Η ενοποίηση τεσσάρων ΤΕΙ, της Θεσσαλίας, της Λαμίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, είναι προ των πυλών. «Θα ιδρυθεί Ομοσπονδία. Μια κεντρική Επιτροπή, με αντιπροσωπείες και των τεσσάρων ΤΕΙ, πιθανόν και Πανεπιστημιακών, θα εξετάσει τον σχεδιασμό ανάπτυξης και υλοποίησης αυτού του σχεδίου…», δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Παναγιώτης Γούλας, υποστηρίζοντας ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε στην πρόσφατη έκτακτη σύνοδο προέδρων, αναπληρωτών προέδρων των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ, παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του αναπληρωτή γ. γραμματέα κ. Αγγελόπουλου στην Αθήνα.

«Η συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά για τη δημιουργία πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ο οδηγός…» τόνισε ο κ. Γούλας, ο οποίος εκτιμά πως γίνονται «θετικά βήματα από το Υπουργείο Παιδείας, για την ανάπτυξη των ΤΕΙ στη χώρα» και δηλώνει: «Η συζήτηση με τον υπουργό Παιδείας έγινε σε θετικό κλίμα. Μας βρήκε σύμφωνους σε πολλές από τις αλλαγές που σχεδιάζει για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες εμπεριέχονται στο νέο νομοσχέδιο και κάποιες από αυτές καλύπτουν πάγια αιτήματά μας. Μπορεί να διαφωνήσαμε σε ορισμένα σημεία με τον υπουργό, αλλά γενικότερα εγώ ως πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας είμαι ιδιαίτερα θετικός στα βήματα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τα ΤΕΙ».

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους με τον υπουργό, οι πρόεδροι των ΤΕΙ συζήτησαν επίσης και την αλλαγή της ακαδημαϊκής ονοματολογίας των στελεχών- εκπαιδευτικών της διοίκησης των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και συγκεκρι- μένα όπως αναφέρει ο κ. Γούλας: «Από την έναρξη ισχύος του νέου νομοσχεδίου, θα αλλάξει και η ακαδημαϊκή ονοματολογία στελεχών της διοίκησης των ΤΕΙ. Ειδικότερα οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα μετονο- μαστούν σε πρυτάνεις και αντίστοιχα οι αναπληρωτές πρόεδροι σε αντιπρυτάνεις…»

ΠΗΓΗ: Ελευθερία Λάρισας

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Συντηρήσεις στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας