Σωκράτης Βασιλάκος : Έχασα την ευκαιρία να γίνω και εγώ Διοικητής Νοσοκομείου !


Με λίγη έως καθόλου έκπληξη διάβασα στον τύπο το πλαίσιο προσόντων που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων, όχι αυτό της προκήρυξης αλλά αυτό όπως το ανακοίνωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και λέει: «Να είναι «καθαροί» δηλαδή εκτός διαπλοκής, να ξέρουν γράμματα, και να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης» Ο ίδιος και καθαρός είμαι και γράμματα ξέρω και κινούμαι στο πολιτικό πλαίσιο της Κυβέρνησης, αφού «αριστερή» είναι αυτή, αριστερός είμαι και εγώ. Άρα συμπληρώνω όλα τα προσόντα, γιατί όπως αντιλαμβάνεται κανείς όλα τα άλλα της προκήρυξης ελάχιστα έως καθόλου θα ληφθούν υπόψη.
Αρχικά ήμουν έτοιμος να υποβάλλω αίτηση, αλλά δίστασα γιατί έβαζε όριο ηλικίας τα 65 χρόνια, τα οποία υπερβαίνω. Δυστυχώς μόλις προχθές διάβασα στον τύπο το παραπάνω πλαίσιο του κ. Πολάκη, και λυπήθηκα γιατί η προθεσμία υποβολής αίτησης έληξε παραπροχθές και έχασα έτσι τη θέση του διοικητή, γιατί θα μπορούσαν να παραβλέψουν και το όριο ηλικίας όπως θα παραβλέψουν τόσα άλλα σημαντικότερα κριτήρια της προκήρυξης.
Ας δούμε όμως το θέμα και από την σοβαρότερη πλευρά: Τα κριτήρια τα οποία θέτει η προκήρυξη είναι αξιόλογα και με βάση αυτά θα πρέπει να επιλεγούν οι διοικητές. Όμως και πάλι δυστυχώς αφού οι κρατούντες θέλουν τους ημέτερους, και το δηλώνουν απροκάλυπτα ότι θα προτιμηθούν εκείνοι που μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης.
Και σαν επίλογος μπαίνει το ερώτημα: Ποιο είναι το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης; Και η απάντηση: καθαρά μνημονιακό. Άρα όλοι πλην των ψηφοφόρων του ΚΚΕ είναι μνημονιακοί, άρα όλοι πλην ΚΚΕ κατέχουν και το προσόν αυτό, δηλαδή της συμμόρφωσης με το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης. Βλέπετε όμως ότι θέλουμε να βάλουμε τα δικά μας παιδιά, αδιαφορώντας για αυτούς που έχουν τα προσόντα όπως τα περιγράφει η προκήρυξη. Έλα τώρα να τους πιστέψεις όταν μιλάνε για αξιοκρατία και να τους πιστέψεις ότι πράγματι θέλουν να βγάλουν από τη λάσπη το κάρο της οικονομίας. Καημένε ελληνικέ λαέ τι σούμελε να πάθεις. Όμως ποτέ δεν είναι αργά, ας αφυπνιστούμε και όλοι οι αγύρτες θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι…

Σωκράτης Βασιλάκος
www.sokratisvasilakos.gr

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Παπατσιμούλης : Ο «στάβλος» αγελάδα και … γατάκια
Επόμενο άρθρο Την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας