Ειδήσεις

Σωκράτης Βασιλάκος: Παρενέργειες και περιορισμοί στη χρήση της αλόης


Επειδή στο εμπόριοκυκλοφορούν αρκετά προϊόντα αλόης κυρίως σε γυάλινες φιάλες, επειδή τα προϊόντα διαφημίζονται αρκετά από τα ΜΜΕ και άρα τα χρησιμοποιούν πολλοί καταναλωτές και επειδή ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει κάποιους περιορισμούς στη χρήση για τους οποίους οι εταιρίες οφείλουν να ενημερώνουν τους χρήστες αλλά δεν το κάνουν, θεωρούμε επιβεβλημένο να κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

  • Α. Αλεργία: πολύ σπάνια παρουσιάζεται.  Πριν τη χρήση διαπιστώστε αν είστε αλλεργικός: τρίψτε με το ζελέ της την εσωτερική πλευρά του αγκώνα, ή τη μασχάλη (στα σημεία αυτά μπορείτε να αφήσετε το κομμάτι της αλόης) ή στο εσωτερικό μέρος του καρπού του χεριού ή πίσω από το αυτί. Αν  σε 15 λεπτά ή και αρκετά λιγότερο εμφανιστεί μια κοκκινίλα ή ένα μικρό εξάνθημα, ή ένας ερεθισμός, ή κάτι σαν τσίμπημα αυτό σημαίνει ότι είστε αλλεργικός και πρέπει να αποφεύγεται τη χρήση της. Ας γνωρίζουμε ότι η αλόη βέρα στους μη αλλεργικούς δρα και ως αντιαλλεργική.

Β.  Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη της: όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση ξένων οργάνων (η αλόη έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τα ξένα σώματα από τον οργανισμό), οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (προκαλούνται συσπάσεις ) και του θηλασμού, όσοι έχουν προβλήματα με τα νεφρά τους, πόνους στην κοιλιά, ιστορικό ειλεών ή αλλεργία στο σκόρδο, στο κρεμμύδι και σε άλλα φυτά της οικογένειας αυτής.

Όσο περισσότερο ψάχνετε, ερευνάτε και μελετάτε για την αλόη, τόσο περισσότερο θα ανακαλύπτετε τα μυστικά της και τους κρυμμένους θησαυρούς της.

* Από το εγχειρίδιο: ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ η πράσινη υπερδύναμητου Σωκράτη Βασιλάκου Γεωπόνου – βοτανολόγου –υγιεινιστή -βιοκαλλιεργητή

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Η μόνη καθαρή αλήθεια είναι τα βρώμικα ψέματα τους
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαν/σάλων