Σωκράτης Παππάς: «Μετά από τρεις μήνες απραξίας»


 Μετά από τρεις μήνες απραξίας, στις 14 Απριλίου εδέησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να στείλει την εγκύκλιο για τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων από τα ΠΥΣΔΕ όπως προβλέπεται από το άρθρο 4 του Π.Δ. 50/96, προκειμένου να γίνουν οι μεταθέσεις των συναδέλφων από περιοχή σε περιοχή. Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει η απάντηση της Υπηρεσίας να είναι έτοιμη έως 15 Απριλίου! Ο υπολογισμός των κενών και πλεονασμάτων είναι μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία και απαιτεί τη συνεργασία των Γραφείων Εκπαίδευσης και του ΠΥΣΔΕ  ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα για τον αριθμό των τμημάτων που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και ο ακριβής αριθμός των συναδέλφων οι οποίοι θα καλύψουν τις προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας.

 Η διαδικασία προβλέπει τη σύνταξη πινάκων Α και Β, οι οποίοι αφορούν τα σχολεία και τις ομάδες σχολείων και τελικά καταρτίζεται ο πίνακας Γ με τα κενά και πλεονάσματα κατά κλάδο και ειδικότητα με τον οποίο θα γίνουν οι μεταθέσεις. Είναι δυνατόν να συμβεί αυτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάσυημα, όταν εμπλέκονται 45 σχολικές μονάδες και πάνω από 50 ειδικότητες, και την ίδια μέρα ανακοίνωσαν ένα τσουνάμι συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων; Συγχωνεύσεις και καταργήσεις που εμπλέκουν πάνω από το 40% των σχολείων στο νομό Καρδίτσας;

Το άρθρο 4 παρ. 3 του Π.Δ. 50/96 ορίζει ότι τα ΠΥΣΔΕ πρέπει μέχρι 15 Φεβρουαρίου να κοινοποιούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας  τους πίνακες Γ και στην παρ. 1 ότι μέχρι 10 Μαρτίου το Υπουργείο καταρτίζει πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα. Αυτό γινόταν από το 1997 και μετά. Φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο ορίζει αυτό το παράλογο χρονοδιάγραμμα της μιας ημέρας, θέλοντας να καλύψει την αδράνεια τριών μηνών, αφού προηγουμένως παραβίασε κάθε χρονικό περιθώριο που όριζε το Π.Δ. 50/96.

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση της Βουλευτού Μαρίας Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
Επόμενο άρθρο Την Μεγάλη Tετάρτη στο Κινηματοθέατρο « Συναυλία Χορωδιακής και Ορχηστρικής Μουσικής από τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας»