ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΣΚ


Ο τίτλος του Προέδρου είναι τιμή για μένα

Ερ. Κ. Πρόεδρε, μετά την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. που έγινε στην Ένωση βρεθήκατε στο τιμόνι της. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας ακόμη ποδοσφαιρικής χρονιάς και είστε ο πλέον κατάλληλος να μας πείτε για τον προγραμματισμό σας, για την έναρξη και διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων.

Απ. Ο τίτλος του Προέδρου μετά την αναδιάρθρωση είναι τιμή για μένα μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στο τοπικό ποδόσφαιρο. Όμως για τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος τις αποφάσεις τις παίρνουμε συλλογικά ακούγοντας όλες τις απόψεις των Συμβούλων καθώς και τις απόψεις που μας εκφράζουν και μας εκθέτουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων.

Ερ. Έχετε οριστικά αποφασίσει για τις μέρες διεξαγωγής των αγώνων στην Α’ κατηγορία Σάββατο. Σε Β’ και Γ’ Κυριακή πρωί  απόγευμα. Τι θα γίνει όμως όταν η Αναγέννηση παίζει εντός έδρας; Υπάρχει η δυνατότητα να μην γίνονται καθόλου αγώνες τις καθημερινές μέρες;

Απ. Εμείς το έχουμε αποφασίσει αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που είναι ο αριθμός των διαιτητών που μπορούν να παίζουν. Είναι αυτονόητο ότι εφ’ όσον υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς υπάρχει. Αλλά με τη βοήθεια των παλαιών διαιτητών που έχουν σταματήσει ή ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία μας προσφέρουν την υπηρεσία στην Ένωση ως διαιτητές. Όσον αφορά την Αναγέννηση πάρθηκε απόφαση από το Δ.Σ. ότι οι αγώνες όταν παίζει η Αναγέννηση εντός έδρας θα γίνονται Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί, όταν παίζει εκτός έδρας θα γίνονται Σάββατο απόγευμα – Κυριακή πρωί και απόγευμα.

Ερ. Η ιστορική ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας, ξανά μετά πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική. Απ’ ότι γνωρίζουμε σας ζητήθηκε επίσημα η καλή συνεργασία από την πλευρά της και η βοήθεια σε επιμέρους θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας σας. Τι απαντάτε γι’ αυτό; Ποιες είναι οι προθέσεις σας;

Απ. Υπάρχει αμέριστη βοήθεια μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων. Οι προθέσεις μας είναι να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες των πρωταθλημάτων μας να ανεβαίνουν κατηγορίες και να διατηρούνται σε αυτές.

Ερ. Ποια είναι η σχέση της Ένωσης με τον τοπικό Σύνδεσμο διαιτητών ποδοσφαίρου και ποια η δική σας προσωπική σχέση. Στο παρελθόν είχαμε γερές κόντρες που μάλλον έβλαψαν το τοπικό ποδόσφαιρο. Τώρα εξέλειψαν ή έστω εξομαλύνθηκαν;

Απ. Μετά την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. σύσσωμο το Δ.Σ. πήγε στον Σύνδεσμο διαιτητών μετά από πολλά χρόνια και συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις από τα πέντε αιτήματα που μας ζήτησαν ικανοποιήσαμε τα τέσσερα. Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτε με τον Σύνδεσμο και μάλιστα είμαι ανοικτός σε όλα, μέσα στα πλαίσια του κανονισμού.

Ερ. Υπάρχει πρόβλημα με το Στάδιο και πιο συγκεκριμένα με την εξέδρα και το γνωρίζεται. Εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως ο Δήμος, η Γ.Γ.Α. κλπ. Πως βλέπεται εσείς από την σκοπιά της Ένωσης το θέμα και τι σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τους φορείς της πόλης για την επίλυση ενός αναγκαίου και δίκαιου αιτήματος;

Απ. Θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις για την καλύτερη λύση του προβλήματος και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε λογική πρόταση.

Ερ. Ακούγεται κατά καιρούς για διοργάνωση σχολής προπονητών στην Καρδίτσα, ώστε να μπορέσουν να φοιτήσουν σ’ αυτήν νέοι φιλόδοξοι υποψήφιοι προπονητές ποδοσφαίρου, που είναι δύσκολο να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις όπου κατά καιρούς γίνονται τέτοιες διοργανώσεις. Υπάρχει καμμία εξέλιξη;

Απ. Ήδη πέρυσι έγινε η σχολή εξομοίωσης των προπονητών UEFA Β΄ για τους καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο με πρωτοβουλία της Ένωσης Καρδίτσας. Η Ένωση εφ’ όσον υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την προπονητική θα κάνει κάθε προσπάθεια για λειτουργία ανάλογης σχολής προπονητών ποδοσφαίρου.

Ερ. α)Μικτές ομάδες ποδοσφαίρου ΕΠΣ Καρδίτσας

Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον

β) Γήπεδο ΕΠΣ Καρδίτσας

Απ. Οι μικτές ομάδες είναι ο καθρέπτης του τοπικού πρωταθλήματος καθώς και η δουλειά που κάνουν τα σωματεία σε τμήματα υποδομών. Η Ένωση από την πλευρά της προσπαθεί με την επιλογή κατάλληλων προπονητών Ενωσιακών και με την υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει και που μας παρέχει η ΕΠΟ να δώσει στους νέους ποδοσφαιριστές την δυνατότητα να μπορέσουν να διακριθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πάντως πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές των μικτών μας ομάδων αγωνίζονται στα Εθνικά Πρωταθλήματα  π.χ. Ρόβας – Κουλοχέλης – Πλιάγκας – Φλίσκας – Κουτσόπουλος και ένα σύνολο από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Αδικώ πολλούς που αυτή τη στιγμή δεν έρχονται στο μυαλό μου και ας με συγχωρέσουν.

Όσον αφορά το γήπεδο της ΕΠΣ Καρδίτσας πραγματικά υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Η ΕΠΟ έχει την καλή πρόθεση και μάλιστα μας έχει προγραμματίσει αλλά δυστυχώς σύμβουλος της ΕΠΣΚ έχει καταγγείλει στην Πολεοδομία και έτσι το έργο έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Ερ. Το τελευταίο διάστημα επισκεφθήκατε μερικούς Δήμους και σκοπεύετε να συνεχίσετε τις επισκέψεις αυτές και σε άλλους προωθώντας τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν προκειμένου να καλύπτονται στο ελάχιστο τουλάχιστον οι όροι διεξαγωγής των αγώνων των πρωταθλημάτων.

Απ. Πράγματι το Δ.Σ. πήρε απόφαση το καλοκαίρι πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα να επισκεφθεί  τους Δήμους, προκειμένου να λυθούν όποια προβλήματα υπάρχουν. Οι περισσότεροι Δήμοι έδειξαν κατανόηση στα προβλήματα που εντοπίσαμε και πιστεύω ότι έχουν λυθεί. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στους Δήμους διότι υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Αλλά πιστεύω ότι θα επισκεφθούμε και τους υπόλοιπους Δήμους.

Ερ. Ποιες είναι οι προσωπικές σας σχέσεις και οι σχέσεις συνεργασίας με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης;

Απ. Εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι είναι καλές αλλά δεν μπορώ να απαντήσω πως σκέπτονται μερικά μέλη για μένα.

Ερ. Τελευταία στα ποδοσφαιρικά στέκια της μικρής μας κοινωνίας της Καρδίτσας πληθαίνουν τα σενάρια για νέα αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της Ένωσης, με εκπλήξεις και ανατροπές. Όσο μπορείτε πείτε μας για τα μέσα και τα έξω δρώμενα και αν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Απ. Ουδέν σχόλιο.

Ερ. Εκλογές στην ΕΝΩΣΗ. Με την λήξη όλων των πρωταθλημάτων και όλων των εκκρεμών θεμάτων της ΕΠΣΚ φημολογείται ότι θα έχουμε εκλογές στην Ένωση για ανάδειξη νέας Διοίκησης. Εκλογές φυσιολογικές ή πρόωρες μεσούσης της περιόδου;

Απ. Η Ένωση δεν μπορεί να προκηρύξει εκλογές διότι εκκρεμεί έφεση η οποία εκδικάζεται τον Οκτώβρη 2009.

Ερ. Σεις προσωπικά νοιώθετε ότι έχετε τις δυνάμεις που χρειάζονται να συνεχίσετε και την επόμενη τετραετία τώρα που φθάσατε στο ανώτερο αξίωμα αυτό του Προέδρου, ή κουραστήκατε από την μακροχρόνια ενασχόλησή σας και τις όποιες συμπεριφορές;

Αν θέλετε απαντάτε…

Απ. Προσωπικά πιστεύω ότι έχω τις δυνάμεις που χρειάζονται να προσφέρω στο τοπικό ποδόσφαιρο αλλά είναι νωρίς ακόμα για να αποφασίσω αλλά όταν έρθει εκείνη η ώρα να είστε σίγουροι ότι θα πάρω την σωστή απόφαση.

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικές επιπτώσεις από την επαναφορά των τεκμηρίων
Επόμενο άρθρο Σπίτι Αγάπης: 10 χρόνια προσφοράς