Σύλληψη 26χρονου ημεδαπού ΡΟΜ για κλοπές


 Συνελήφθη  κατόπιν καταδίωξης την 07-06-2011 και ώρα 12.15΄, εντός του παλαιού οικισμού ΡΟΜ Σοφάδων, από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Αστυνομικών Ελέγχων (Μ.Ο.Α.Ε.), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας (1) 26χρονος ημεδαπός, ΡΟΜ,  κάτοικος παλαιού οικισμού ΡΟΜ Σοφάδων, για  κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με άλλα δύο (2) άτομα, στο  Κοσκινά Καρδίτσας.

  Συγκεκριμένα, ο συλληφθής δράστης, από κοινού με άλλα δύο (2) άτομα, ημεδαποί ΡΟΜ,  με την ίδια πάντα μέθοδο (MODUS OPERANDI), εντόπιζαν οικίες και καταστήματα στην ύπαιθρο του νομού Καρδίτσας, από  τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, παραβίαζαν με αιχμηρό αντικείμενο (λοστό) εισόδους ή παράθυρα, εισέρχονταν εντός και αφαιρούσαν αντικείμενα, χρήματα και κοσμήματα.

Ειδικότερα, την 07-06-2011 και περί ώρα 11.10 οι ανωτέρω δράστες παραβίασαν οικία 79χρονης ημεδαπής στο Κοσκινά Καρδίτσας, αφαίρεσαν μία (1) τηλεόραση και το τηλεκοντρόλ αυτής και αποχώρησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας  SEAT IBIZA, χρώματος ερυθρού.

Έγιναν  αντιληπτοί από κατοίκους  της περιοχής και ταχύτατα ενημερώθηκε τηλεφωνικά στο (100) η υπηρεσία μας.

Αμέσως ενημερώθηκαν όλα τα εκτελούντα διατεταγμένη υπηρεσία  περιπολικά αυτοκίνητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και η προσφάτως ιδρυθείσα  Μικτή Ομάδα Αστυνομικού Ελέγχου (Μ.Ο.Α.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, που περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά, αποτελούμενη από οκτώ (8) αστυνομικούς,  εντόπισε το όχημα των δραστών να κινείται επί της Ε.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας με κατεύθυνση την Καρδίτσα. Οι εν λόγω δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών για τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη  του οχήματος των δραστών και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της υπηρεσίας μας, αφού απεστάλλησαν όλες οι διαθέσιμες ομάδες και περιπολικά της Διεύθυνσής μας (Ο.Π.Κ.Ε., ομάδα Ζ, ομάδα ΔΙ.ΑΣ, περιπολικά του Τμήματος Ασφαλείας, του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας και του  Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων), εγκλωβίστηκε το καταδιωκόμενο όχημα εντός του παλαιού  οικισμού ΡΟΜ Σοφάδων και συνελήφθη  ο 26χρονος ημεδαπός ΡΟΜ, ενώ οι άλλοι δύο (2) διέφυγαν τη σύλληψη, αποκρυπτόμενοι μέσα στον οικισμό ΡΟΜ.                            Εντός του οχήματος βρέθηκε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης που είχαν αφαιρέσει προ λίγης ώρας από την οικία στο Κοσκινά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθής με τα άλλα δύο (2) άτομα και με την ίδια μέθοδο, διέπραξαν επιπλέον και  τις παρακάτω κλοπές:

 α)Την 30-5-2011 διέρρηξαν οικία στο Κοσκινά Καρδίτσας, ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού  και αφαίρεσαν  800 ευρώ,

β) Την 31-5-2011 διέρρηξαν κατάστημα – καφενείο στην Αγία Παρασκευή Καρδίτσας, ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν, μία  τηλεόραση,  τρεις Η.Υ , έναν αποκωδικοποιητή, μία σύνδεση NOVA και το συρτάρι της ταμειακής  μηχανής περιέχων  κέρματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

 γ) Την 3-6-2011 στη Μαραθέα Καρδίτσας, διέρρηξαν οικία 72χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 400 ευρώ και

δ) Την 3-6-2011 στη Μαραθέα Καρδίτσας, διέρρηξαν οικία 57χρονου ημεδαπού, εισήλθαν εντός χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης παράνομων πράξεων καθώς και το κλαπέν  τηλεκοντρόλ που βρέθηκε εντός.

Έτεροι δύο (2) δράστες αναζητούνται.

Ο συλληφθείς  με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά.

Καλούνται οι συμπολίτες μας, σε βάρος των οποίων διεπράχθησαν κλοπές – διαρρήξεις με την παραπάνω μέθοδο και οι δράστες κινήθηκαν με  αυτοκίνητο μάρκας  SEAT IBIZA, χρώματος ερυθρού, να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά στο τηλ. 2444022222, προς αναγνώριση των δραστών από φωτογραφίες που τηρούνται στο αστυνομικό αρχείο και εξιχνίαση των κλοπών.

 

Προηγούμενο άρθρο Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Αγροτική Τράπεζα Προαστίου
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Είναι ανάγκη για τον τόπο μας να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό που θα αναδείξει το ιδιαίτερο και αυθεντικό πρόσωπο του Νομού μας, προς όφελος της αειφορίας»