Σπ. Ταλιαδούρος: «Είναι ανάγκη για τον τόπο μας να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό που θα αναδείξει το ιδιαίτερο και αυθεντικό πρόσωπο του Νομού μας, προς όφελος της αειφορίας»


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος κατά τη χθεσινή του επίσκεψη, στο περίπτερο της Π.Ε. Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 3ης Έκθεσης «Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών», που πραγματοποιείται, στην Πλατεία Συντάγματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Με μεγάλη μου χαρά επισκέπτομαι το περίπτερο της Π.Ε. Καρδίτσας, που στο πλαίσιο της Έκθεσης « Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών» προβάλλει με επιτυχία το Νομό μας ως έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό. Ένα τουριστικό προορισμό , που με τη σύγχρονη τουριστική υποδομή που διαθέτει, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, τα παραδοσιακά φιλόξενα χωριά, την πλούσια εθνική κληρονομιά, τη μεγάλη πολιτιστική παράδοση και λαϊκό πολιτισμό αλλά και με τις θεραπευτικές της πηγές, μπορεί να κατακτήσει την καρδιά του κάθε επισκέπτη.

Λένε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Είναι γεγονός. Για το Νομό μας όμως, η περαιτέρω ανάπτυξη κάθε μορφής εναλλακτικού τουρισμού αποτελεί το πιο αποδοτικό κεφάλαιο για τον τόπο. Μόνο μέσω του εναλλακτικού τουρισμού μπορούμε να πετύχουμε την οικονομική ανάπτυξη και αειφορία προστατεύοντας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον, την πολιτιστική μας κληρονομιά και την αυθεντικότητα του τόπου μας.

Οφείλουμε όλοι, τοπικός πληθυσμός και τοπικοί φορείς να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση. Από κοινού με τη συνδρομή της πολιτείας πρέπει να σηματοδοτήσουμε μια νέα περίοδο τουριστικής ανάπτυξης και τουριστικής πολιτικής για το Νομό μας.

Είναι ανάγκη για τον τόπο μας να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό που θα αναδείξει το ιδιαίτερο και αυθεντικό πρόσωπο του Νομού μας, προς όφελος της αειφορίας. Η Καρδίτσα, το τουριστικό πλεονέκτημα της Θεσσαλίας είναι και πρέπει να παραμείνει τουριστικά ανταγωνιστική »

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 26χρονου ημεδαπού ΡΟΜ για κλοπές
Επόμενο άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο εμπορικός σύλλογος Μουζακίου