Ειδήσεις

Σύλλογοι Γυναικών Ν. Καρδίτσας – Καλλιθήρου : Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες


Στο πλευρό των εγκλωβισμένωνπροσφύγων-εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής- βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας και Καλλιθήρου(μέλη της ΟΓΕ).

Εδώ και 3 μέρες γίνονται επισκέψεις στους χώρους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι πρόσφυγες,αρχικά στο Νέο Μοναστήρι και στη συνέχεια στα Λουτρά Σμοκόβου όπως και στην περιοχή των Τρικάλων (κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας) και παραδίδονται είδη πρώτης ανάγκης, που συλλέγονται καθημερινά από τους κατοίκους  της Καρδίτσας.

Έτσι την Πέμπτη παραδόθηκαν τα απαραίτητα είδη που μαζεύτηκαν στους πρόσφυγες που ήταν στο  Νέο Μοναστήρι. Το Σάββατο δόθηκε η βοήθεια στα  Λουτρά Σμοκόβου όπου είχαν μεταφέρει πρόσφυγες από το Ν. Μοναστήρι. Να σημειωθεί ότι χειάστηκε την ίδια μέρα να μεταφερθούν 2 φορές είδη στο Σμόκοβο γιατί οι συμπολίτες μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου, κατέκλυσαν το χώρο με είδη πρώτης ανάγκης αλλά και γιατί ζητήθηκαν από τους αρμόδιους κάποια είδη για γυναίκες και παιδιά.

Στη συνέχεια και αφού υπήρξε ενημέρωση από τον σύλλογο γυναικών Τρικάλων, για την μεγάλη ανάγκη στήριξης των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί σην περοχή τους, με ένα φορτηγάκι μεταφέρθηκαν εκεί.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε θερμή ανταπόκριση τόσο από το λαό της περιοχής, αλλά ιδιαίτερα από τους πρόσφυγες (Σύριους), που υποδέχτηκαν την αποστολή με ενθουσιασμό και τραγούδια στη γλώσσα τους, κατά τη διαδικασία παράδοσης των αναγκαίων αγαθών.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών από Καρδίτσα και Τρίκαλα αλλά και του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, σωματείων  ανταπέδωσαν τη θερμή υποδοχή με συνθήματα αλληλεγγύης των λαών, αλλά και κατάδειξης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος που διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο με θύματα τους λαούς της περιοχής

Οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας θέλει να ευχαριστήσει τους κατοίκους του νομού μας, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για στήριξη αυτών των βασανισμένων ανθρώπων. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τους μικρούς μαγαζάτορες της Καρδίτσας που παρόλη την μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν, παρείχαν  είδη που ήταν αναγκαία για την ανακούφιση των προσφύγων.

Παρά όμως την τεράστια αλληλεγγύη των κατοίκων και μαζικών φορέων της περιοχήςμας, η απουσία της συνολικότερης οργανωμένης παρέμβασης με συγκεκριμένο σχέδιο, τόσο της κυβέρνησης όσο και της περιφέρειας είναι εμφανής.

Συνεχίζουμε να ζητάμε επιτακτικά:

– Από την κυβέρνηση, να εξασφαλίσει την γρήγορη προώθησή τους στα σύνορα προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

-Από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους του νομού, να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα οι πρόσφυγες θα βρίσκονται στην περιοχή.

Ο Σύλλογος Γυναικών θα συνεχίσει την προσπάθεια αν συνεχίσουν να υπάρχουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθρο Ημέρα Γυναίκας : Στο επίκεντρο τα δικαιώματα στη μητρότητα, την εργασία
Επόμενο άρθρο Η παράταξη Δρόμος Ανατροπής για το προσφυγικό