Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας : Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά


Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, γυναίκα της υπαίθρου, Σπουδάστρια από τις σχολές μαθητείας, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, νέα μητέρα

Η 1η Μάη, όπως και η 8 Μάρτη, είναι η δική σου μέρα!

Είναι η μέρα που, γυναίκες και άνδρες, είμαστε στους δρόμους του αγώνα με πυξίδα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Είναι μέρα απεργίας, αγωνιστικής διεκδίκησης.

Είναι μέρα που μας θυμίζει: Τίποτα δε μας χαρίστηκε από την εργοδοσία και το κράτος. Ότι κατακτήσαμε έχει τη σφραγίδα της σκληρής πάλης του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Κρατάμε άσβεστες στη μνήμη μας τις Πρωτομαγιές που βάφτηκαν με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών από όλο τον κόσμο, στην πάλη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Τα αγωνιστικά τους μηνύματα φτάνουν μέχρι το σήμερα:

  • Αφορούν εσένα που νοιώθεις την ανασφάλεια της ανεργίας, την ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, της ανασφάλιστης και απλήρωτης δουλειάς, των πεντάμηνων προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.
  • Αφορούν εσένα που βιώνεις τον εκβιασμό της απόλυσης σε περίπτωση που μείνεις έγκυος. Είναι οι ίδιοι που στερούν από εσένα και την οικογένειά σου το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια.
  • Αφορούν εσένα που βρέθηκες στην ουρά του ΟΑΕΔ και σήμερα σε καλούν να γίνεις « επιχειρηματίας». Αφορούν και όσες κρατούν με νύχια και με δόντια ανοιχτή την επιχείρηση, το μικρομάγαζο, προσπαθώντας να επιβιώσουν στον ανταγωνισμό με τα μεγαθήρια του κλάδου, πολλές φορές χωρίς ασφάλιση από τον ΟΑΕΕ.
  • Αφορούν εσένα που σε βλέπουν ως « πελάτη» στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Α.Ε, που κάνεις την πρακτική σου χωρίς κανένα δικαίωμα.
  • Αφορούν εσένα που προσπαθείς με τη σύνταξη πείνας να συντηρήσεις τα παιδιά και τα εγγόνια σου και θέλουν να «εξαγοράσουν» την ανοχή σου στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές.
  • Αφορούν εσένα που ζεις την ανασφάλεια για το μέλλον του παιδιού σου, σε μια περίοδο που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά στην περιοχή μας: στην Ουκρανία, τη Μ. Ανατολή, την Αφρική. Οι επεμβάσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο έχουν τη σφραγίδα των τεράστιων ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ για την εκμετάλλευση και το μοίρασμα των δρόμων ενέργειας, του ορυκτού πλούτου, των αγορών. Η πολιτική τους είναι ένοχη για τα κύματα προσφύγων. Ανάμεσα σ’ αυτούς χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με τα μωρά στην αγκαλιά, άλλες που γεννάνε μέσα στα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα αναζητώντας μια ανθρώπινη ζωή γι αυτές και τα παιδιά τους.

Η εναντίωση και σύγκρουση με την ΕΕ των μονοπωλίων είναι μονόδρομος για την ικανοποίηση των σύγχρονων, κοινωνικών, λαϊκών αναγκών.

Γνώρισε το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), που παλεύει και διεκδικεί όσα αξίζουν στις γυναίκες και τα παιδιά τους:

-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα

-Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.

-Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

-Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως Αργία.

-Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Είμαστε οι γυναίκες που κρατάμε το αγωνιστικό νήμα και συνεχίζουμε….

Στον αγώνα για ένα κόσμο φερμένο από τους στιβαρούς εργατικούς αγώνες που έρχονται, προοιωνίζοντας το μέλλον…

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Π.Ο.Καρδίτσας στο διασυλλογικό αγώνα σιρκουί
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Νίκου Μιχαλάκη για την Πρωτομαγιά