Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας: Τιμάμε την 38Η επέτειο του Πολυτεχνείου


Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας καλεί κάθε γυναίκα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας να δηλώσει παρούσα στο κάλεσμα, για τον αγωνιστικό χαιρετισμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Η αντιδικτατορική πάλη, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη ανυπακοής, απειθαρχίας και αντίστασης στο καθεστώς της δικτατορίας.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ενός μαύρου μετώπου, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, ανοχή ή ελπίδα.

Εμείς οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στην Καρδίτσα κάθε ηλικίας, και κύρια οι νέες γυναίκες, κατανοούμε ότι ο καπιταλισμός, το βάρβαρο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που ζούμε, δεν μπορεί και δε θέλει να ικανοποιήσει τις ολοένα διευρυνόμενες ανάγκες μας, παρόλο τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγεται και με τη δικό μας μόχθο. Αντίθετα, εμείς είμαστε αυτές που εισπράττουμε την πιο βάρβαρη επέλαση στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και στα κοινωνικά μας δικαιώματα.

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο!

Παίρνουμε τη θέση μας στην κοινωνική συμμαχία με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων, την ΠΑΣΥ των αγροτών, την ΠΑΣΕΒΕ των μικρεμπόρων το ΜΑΣ των φοιτητών-σπουδαστών, ενισχύουμε τις δυνάμεις που παλεύουν ταξικά σε κάθε τόπο δουλειάς και σπουδής. Συμβάλλουμε ώστε κάθε γειτονιά να γίνει κάστρο ανυπακοής και απειθαρχίας για τη μη πληρωμή των χαρατσιών, για τη διεκδίκηση όλων όσων έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια.

Στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. με αρχιμαέστρο την ΕΕ, κτίζουμε τη λαϊκή συμμαχία με στόχο την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας μέχρι την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Ο καπιταλισμός δε διορθώνεται, δε φτιασιδώνεται, δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, μόνο ανατρέπεται.

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας με το σύνθημα “Ο καπιταλισμός στοχεύει τη ζωή. Κάνε τη δύναμή σου ΑΝΑΤΡΟΠΗ” καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που ξέρουν να ορθοβαδίζουν με ψηλά το κεφάλι, στον οργανωμένο αγώνα, το δικό τους μονόδρομο για αυτές, τα παιδιά τους, για όλα τα μέλη της φαμίλιας τους.

ΤΙΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση από τη Ν.Ε. του ΤΕΕ για το νόμο περί αυθαιρέτων
Επόμενο άρθρο «Να μην καταργηθεί το Ταχυδρομικό κατάστημα στη Ρεντίνα»