Σύμβαση για τη μελέτη «οδός Μουζακίου – Λίμνης Ν. Πλαστήρα»


Την σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της προκαταρκτικής μελέτης με τίτλο «οδός Μουζακίου -Λίμνης Ν. Πλαστήρα υπέγραψε ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος παρουσία του αντινομάρχη έργων Β. Νίκου και της Μαρίας Μήτσιου Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών, με τους εκπρόσωπους των συμπράξεων γραφείων μελετών

1. Γεώργιος Παπαθωμάς – Κωνσταντίνος Πιστρίκας- Ιωάννης Λιαλιάρης-Χαρίλαος Χρυσούλας

2. Κωνσταντίνος Κλοκοτάρας – Α. Σταγιάννη & Συνεργάτες ΕΕ – Γεώργιος Εμμανουηλίδης

3. Ιωάννης Γκατζηρούλης – Γκεοκατ ΕΕ – Γεώργιος Καλιανίδης»

Η σύμβαση υπογράφθηκε με βάση την αριθμ. 16/168/08-08-2008 απόφαση ανάθεσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων υποδομής και Ποιότητας Ζωής και αφορά εκπόνηση των προκαταρκτικών μελετών. Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 360.000,00€. Αντικείμενο της μελέτης είναι η οδική σύνδεση της περιοχής Μουζακίου με την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα δια μέσου της δευτερεύουσας επαρχιακής οδού αριθμ. 10. Συγκεκριμένα θα μελετηθεί η κατασκευή τμήματος της ανωτέρω επαρχιακής οδού μήκους 8,4 χλμ., από τη θέση 1+300 του υφιστάμενου δρόμου Μουζάκι-Κρυοπηγή-Ανθοχώρι- Κερασιά και μέσω της Μακράς Ράχης θα συνδέεται με κόμβο με το οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα (νέος δρόμος Μορφοβούνι-Κρυονέρι υπό κατασκευή), περίπου 3 χλμ πριν το Τ.Δ. Κερασιάς. Η ανάθεση γίνεται με τη διαδικασία του άρθρου 6 του Ν.3316/05, δηλαδή με ανάθεση προκαταρκτικών μελετών και οριστικής μελέτης με την ίδια προκήρυξη. Οι προκαταρκτικές συγκοινωνιακές μελέτες ανατέθηκαν στους τρεις (3) υποψήφιους, που θα μελετήσουν τις εναλλακτικές λύσεις και από τους οποίους θα γίνει επιλογή για την ανάθεση της οριστικής μελέτης.

  • Η κατά αποκοπή αμοιβή κάθε προκαταρκτικής συγκοινωνιακής μελέτης ανέρχεται σε 24.868,466 με ΦΠΑ (20.897,866 αμοιβή και 3.970,596 ΦΠΑ) και περιλαμβάνει μελέτη της κύριας οδού και του κόμβου.
  • Η οριστική μελέτη περιλαμβάνει Τοπογραφική, Συγκοινωνιακή, Περιβαλλοντική, Γεωλογική μελέτη και Σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ με προεκτιμώμενη αμοιβή 292.773,59€ (246.028,236 αμοιβή και 46.754,36€ ΦΠΑ).
  • Η συνολική δαπάνη της μελέτης ανέρχεται σε 342.510,516 με ΦΠΑ (287.823,956 αμοιβή και 54.686,556 ΦΠΑ).
  • Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έντεκα (9) μήνες, τρείς (3) μήνες για τις προκαταρκτικές και έξι (6) μήνες για την οριστική, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος δήλωσε ότι «Το έργο αποτελεί μέρος των προγράμματος ανάπτυξης που προωθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Είναι μια σημαντική μελέτη από πολλές απόψεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί ολοκληρωμένα το πρόβλημα της σύνδεσης της Λίμνης με την περιοχή Μουζακίου την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και τα Μετέωρα.

Το έργο είναι προφανές ότι θα διευκολύνει την πρόσβαση και την επισκεψιμότητα της περιοχής, θα υποστηρίξει την τουριστική κίνηση, και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Καμία παράβαση στα κυλικεία των σχολείων της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάζεται η γέφυρα άσπρου στο Καροπλέσι