Σύμβαση κατασκευής δρόμου Ι. Μονή Ρεντίνας -όρια νομού


Την σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Ι. Μονή Ρεντίνας -όρια νομού προυπ. 700.000,00€ υπέγραψε ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος παρουσία του αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου, του Προέδρου του Δ.Σ Ρεντίνας κ. Παύλου Σταύρου, με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής επιχείρησης, «Δομική Τρικάλων ΕΕ» κ. Αθανάσιο Ζώγα που αναδείχθηκε μειοδότης της δημοπρασίας.

Το έργο ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «Δομική Τρικάλων ΕΕ» με μέση έκπτωση δημοπρασίας τριάντα εννέα και σαράντα έξι τοις εκατό (39,46%) με την αριθμ. 19/211/11-09-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής έργων υποδομής και ποιότητας ζωής και θα περατωθεί μέσα σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αποτελεί το τελευταίο τμήμα της οριστικής μελέτης «Οδός Ρεντίνα – Ιερά Μονή Ρεντίνας -Όρια Νομού Φθιώτιδας». Το τμήμα από Ρεντίνα μέχρι Ι.Μ Ρεντίνας έχει ήδη κατασκευαστεί πλήρως και απομένει τμήμα περίπου 2 χλμ. μέχρι τα όρια του Νομού. Το έργο περιλαμβάνει τη διάνοιξη, βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφισταμένης οδού μέχρις πλάτους καταστρώματος 7,5 μ. με ενιαία επιφάνεια κυκλοφορίας και μια λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3μ. Η βελτίωση θα περιλαμβάνει τοπικές διαπλατύνσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και τη κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε όλο το μήκος, μικρών τεχνικών και στραγγιστηριών.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης κ Αλεξάκος δήλωσε ότι ένα ακόμα έργο του προγράμματος Πίνδος παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Είναι ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην σύνδεση του νομού μας με τη Φθιώτιδα, θα δημιουργηθεί οδικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των Λουτροπόλεων της Υπάτης, του Πλατύστομου και του Σμοκόβου, θα αυξηθεί η κινητικότητα στο εσωτερικό της περιοχής παρέμβασης και θα αναδειχθεί η Ι.Μ. Ρεντίνας η οποία αποτελεί Βυζαντινό μνημείο, διατηρητέο σε άριστη κατάσταση και θα γίνει σημείο αναφοράς των Αγράφων, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Ιστορικού Δήμου της Ρεντίνας και του ομώνυμου παραδοσιακού οικισμού αυτής.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βελτιώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού