Σύσκεψη για την έλευση του φυσικού αερίου στην Καρδίτσα


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη με την συμμετοχή του κ. Δημάρχου, του Προέδρου  της Εταιρείας Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) Θεσσαλίας κ. Αναστάσιου Παππή, του Αντιπροέδρου της Ε.Π.Α. κ. Χρήστου Τσάβαλου και τεχνικών.

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη με την συμμετοχή του κ. Δημάρχου, του Προέδρου  της Εταιρείας Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) Θεσσαλίας κ. Αναστάσιου Παππή, του Αντιπροέδρου της Ε.Π.Α. κ. Χρήστου Τσάβαλου και τεχνικών, με θέμα την έλευση του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καρδίτσας.

Η σύσκεψη ήταν συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Α. Θεσσαλίας από τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Παππή και τους εμπλεκόμενους φορείς για το συντονισμό των ενεργειών ενόψει της έλευσης του φυσικού αερίου στην πόλη της Καρδίτσας. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Τεχνικής και Εμπορικής Διεύθυνσης της Ε.Π.Α. Θεσσαλίας , του αναδόχου εργολάβου της εταιρείας ΑΒΑΞ και των επιβλεπόντων τρίτων φορέων της ΕΒΕΤΑΜ και της ΑΣΠΡΟΦΩΣ.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας έγινε λεπτομερής ενημέρωση και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και των άμεσων ενεργειών που πρόκειται να λάβουν χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρωση του δικτύου με φυσικό αέριο και η τροφοδότηση των πρώτων καταναλωτών από τις 15 Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει και πιο γρήγορα.

Για τη χρήση του αερίου θα γίνει πλήρωση του αγωγού υψηλής πίεσης Αμπελιά – Καρδίτσα από τη ΔΕΣΦΑ και στη συνέχεια του δικτύου της πόλης, ενώ απαιτούνται να γίνουν και κάποιες δοκιμές. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της τροφοδότησης με αέριο των σχολείων.

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη σύνδεση των σχολείων που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Καρδίτσας με το δίκτυο φυσικού αερίου και ο Δήμαρχος Καρδίτσας έχει  υποβάλει το σχετικό αίτημα στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκο εγγράφως και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του, έχοντας λάβει τη σχετική διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους των εγκαταστάσεων και μετατροπών που θα χρειαστεί να γίνουν εντός των σχολείων. Σημειώνεται ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου Καρδίτσας λειτουργούν :

-40 Νηπιαγωγεία

-21 Δημοτικά Σχολεία

-11 Γυμνάσια

-6 Λύκεια

-3 Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια

-1 Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς δίνει τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην πόλη της Καρδίτσας. Η έλευση του φυσικού αερίου αποτελεί ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη, η οποία θα είναι η πέμπτη πόλη πανελληνίως που θα απολαμβάνει τα οφέλη της χρήσης του.

Από την Ε.Π.Α. Θεσσαλίας έχουν συναφθεί έως σήμερα 935 συμβόλαια και έχει κατασκευαστεί δίκτυο 24,5 χιλιομέτρων. Για την ενεργοποίηση των έτοιμων εγκαταστάσεων θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους πολίτες δεν έχουν άλλο τρόπο θέρμανσης, ενώ, όσοι καταναλωτές έχουν έτοιμες τις εσωτερικές τους εγκαταστάσεις, θα κάνουν χρήση φυσικού αερίου εντός του Νοεμβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Άμεσα η διακοπή λειτουργίας των χωματερών
Επόμενο άρθρο Mια δωρεά άναψε "φωτιές"