Σύσκεψη για την εξεύρεση αιθουσών για τη λειτουργία του 4ου Τμήματος ΤΕΙ στη περιοχή μας


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  στη Νομαρχία στο γραφείο του Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκου με τη συμμετοχή του Δ/ντη της Δ/θμιας Εκπ/σης   κ Τζέλλου Γεώργιου, της Δ/ντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας κ Μήτσιου Μαρίας, του  Δ/ντη του 5ου ΓΕΛ κ Γούλα Γεώργιου, του Δ/ντη 2ου ΓΕΛ κ Ανυφαντή Βάιου και του Δ/ντη του 5ου Γυμνασίου κ Λουκά Ηλία.

 Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εύρεση του καλύτερου δυνατού τρόπου συνύπαρξης των εκπαιδευτηρίων που υπάρχουν στην περιοχή μας μετά και  από τη λειτουργία του 4ου τμήματος ΤΕΙ, του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας. Οι παραβρισκόμενοι στη  σύσκεψη κατέθεσαν τις προτάσεις τους και αντάλλαξαν απόψεις προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα με την πλήρη αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι έτσι ώστε να  κατασκευαστούν οι απαραίτητες αίθουσες που θα δώσουν τη δυνατότητα της συνύπαρξης των εκπαιδευτικών μονάδων, μέχρι την εξεύρεση μιας  οριστικής λύσης για τις υποδομές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στο νομό μας.

Σύντομο ιστορικό

Όταν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ανακοίνωσε μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα, την Άνοιξη του 2008, την οριστικοποίηση (με Π.Δ.) της ίδρυσης του νέου Τμήματος ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, προέτρεψε τους τοπικούς φορείς να ασχοληθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα με την εξεύρεση κτηρίου που θα φιλοξενήσει το Τεχνολογικό Ίδρυμα, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές του… Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες και οι συζητήσεις που γίνονταν κυρίως μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Παραρτήματος ΤΕΙ Καρδίτσας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα… Μέχρι πριν λίγο καιρό οπότε και επιτεύχθηκε τελικά η πολυπόθητη συμφωνία, το αντικείμενο της οποίας συζητήθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη. Ειδικότερα, οι φορείς κατέληξαν στην προσωρινή λύση στέγασης του νέου Τμήματος στο 3ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας. Οι εν λόγω αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για την διαδασκαλία των σπουδαστών και για την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η πρακτική εξάσκηση θα γίνεται στα Εργαστήρια που ήδη διαθέτει το “συγγενικό” Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων αφού οι κτηριακές εγκαταστάσεις των δυο Ιδρυμάτων βρίσκονται στο ίδιο οικοπεδικό συγκρότημα (απέναντι από τα Γραφεία της ΔΕΗ).

Προηγούμενο άρθρο Απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες «Αλεξόπουλου»
Επόμενο άρθρο Στις 7 Μαΐου τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας