Ειδήσεις

Σύσκεψη για την πυροπροστασία έγινε στο Δήμο Μουζακίου


Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία του Δήμου Μουζακίου, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναφορικά με το ζήτημα της πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία κ. Γκινής, οι Αντιδήμαρχοι Έργων κ. Στάθης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φασιανού, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μπαλατσός και Γκαραβέλας,  εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Μουζακίου κ. Γκόζκος και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου κ. Φούκας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του Καλοκαιριού ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις πυρκαγιές.

Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ο έλεγχος και η επισκευή όπου απαιτείται των υδατοδεξαμενών που είναι τοποθετημένες στα δάση του Μουζακίου, η ενημέρωση όλων των δημοτών για την αποψίλωση των χωραφιών και των οικοπέδων τους και ο έγκαιρος καθαρισμός των δασικών δρόμων από το Δήμο, την Περιφέρεια και το Δασαρχείο.

«Ήταν η πρώτη σύσκεψη με θέμα την πυροπροστασία που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας, ώστε να επισημανθούν ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν πριν την έλευση του Καλοκαιριού και θα επακολουθήσουν και άλλες προς τα μέσα Ιουνίου, ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων μας με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών. Σε επόμενη  σύσκεψη  θα κληθούν και θα συμμετάσχουν και οι  πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, διότι τότε θα καθοριστούν και οι περιπολίες στα δάση από το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Αγροφύλακες, την Αστυνομία και το Δήμο» επεσήμανε μετά τη σύσκεψη ο Αντιδήμαρχος κ. Γκινής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία το Δασαρχείο Μουζακίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία και επεσήμανε πως επιβάλλεται αυτή η συνεργασία να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο με στόχο την πρόληψη κυρίως, αλλά και την αντιμετώπιση όπου χρειαστεί δύσκολων καταστάσεων και φαινομένων. Τέλος επεσήμανε πως θα πρέπει με τα λίγα οικονομικά που διαθέτουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τον καλό συντονισμό τη συνεργασία και την ευελιξία που θα πρέπει να διακρίνει όλες τις υπηρεσίες

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Πανήγυρις Αγίου Νικολάου του Νέου στη Βουνένη