Σύσκεψη στην ΤΕΔΚ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων που το πρόγραμμά τους το υλοποιεί η ΑΝΚΑ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στα γραφεία της ΤΕΔΚ παρουσία του προέδρου της κ. Κωτσού, και του προέδρου της ΑΝΚΑ κ. Παπαλού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Παμίσου κ. Παπακώστας, Μητρόπολης κ. Γιοβάνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αν. Αργιθέας κ. Αργυρός και εκπρόσωποι των Δημάρχων Αργιθέας, Μενελαϊδας, Νεβρόπολης, Σελλάνων και Ιθώμης, ο Διευθυντής της ΑΝΚΑ κ. Μπέλης.και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πρόγραμμα κ Ποζιός.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η ΑΝΚΑ στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ υλοποιεί 11 προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω προγραμματικών συμβάσεων που έχει υπογράψει με τους Δήμους Μουζακίου, Ιθώμης, Αργιθέας, Αχελώου, Αν. Αργιθέας, Ιτάμου, Μητρόπολης, Καλιφωνίου, Μενελαϊδας, Σελλάνων, Παμίσου, Νεβρόπολης και Άρνης.

Αρχικά έγινε ενημέρωση αναφορικά με τη συνέχεια του προγράμματος, όπου στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προβλέπεται ότι οι Αναπτυξιακές Εταιρείες θα μπορούν να είναι φορείς υλοποίησης του προγράμματος και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόβλημα για τη συνέχισή τους, αναφορικά με τους Δήμους που το υλοποιούν μέσω της ΑΝΚΑ.

Στο διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ την Πέμπτη 28 Αυγούστου το θέμα των κοινωνικών δομών θα συζητηθεί αναλυτικά όπου θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός, και  ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ποζιός.

Μετά το Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ θα υπάρξει νέα συνάντηση των ενδιαφερομένων, ώστε να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων μέσω της ΑΝΚΑ, αφού πρώτα υπογραφεί και η σχετική ΚΥΑ.

Προηγούμενο άρθρο Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους του Νομού
Επόμενο άρθρο «Ανθούν» τα Τμήματα των ΤΕΙ στην Καρδίτσα