Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τη Δημοτική Αστυνομία


Κατευθύνσεις και οδηγίες στους Δημοτικούς Αστυνομικούς του Δήμου Καρδίτσας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκηση των καθηκόντων τους έδωσαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Βασ. Νίκου, ο Διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αλ. Κασούλης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αλ. Λέκκας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Ειδικότερα ο κ. Β. Νίκου επισήμανε προς τους Δημοτικούς Αστυνομικούς τα εξής:

 «Η διαφύλαξη της έννομης τάξης απαιτεί συνεχή και λεπτομερειακή εμφάνιση των ένστολων αστυνομικών του Δήμου. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση έναντι των πολιτών και του Δήμου για την έννομη τάξης και δικαιώματα άσκησης εξουσίας, ώστε με την εφαρμογή του νόμου να αισθάνονται όλοι δικαιωμένοι. Οι υποχρεώσεις μας γύρω από τον έλεγχο πλατειών, πεζοδρόμων των ποδηλατοδρόμων και γενικά των κοινόχρηστων χώρων είναι απαραίτητη για την ασφαλή και ακώλυτη μετακίνηση πεζών και ιδιαίτερα των παιδιών, των ηλικιωμένων, καθώς και των ατόμων με κινητικά προβλήματα .

Ο έλεγχος της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί επίσης βασική προϋπόθεση ενός υγιεινού περιβάλλοντος και ευκοσμίας για όλους μας. Ο έλεγχος για τη στάθμευση αυτοκινήτων ή ύπαρξη οποιωνδήποτε εμποδίων στα πεζοδρόμια παιδότοπων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων αποτελούν σοβαρούς παράγοντες ατυχημάτων σ’ αυτούς τους ευαίσθητους χώρους των παιδιών.

Η επικοινωνία με το Γραφείο Υποδοχής Δημοτών και τη Γραμμή Επικοινωνίας είναι απαραίτητη για την ενημέρωση των Δημοτικών Αστυνομικών σε προβλήματα που απαιτούν την παρέμβασή τους. Τα μέτρα τάξης και ασφάλειας στους κοινόχρηστους χώρους, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις είναι θέματα που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία και πρέπει να επιλαμβάνεστε αποτελεσματικά. Η φύλαξη των πάρκων του Παυσιλύπου, της Παπαράντζας και των υπολοίπων είναι επίσης απαραίτητη για την διασφάλιση των παροχών που διαθέτουν.

Η συνεργασία στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου είναι επίσης σημαντική. Θα πρέπει να είστε συμπαραστάτες της προσπάθειας για πολύ καλή επικοινωνία με τους νέους, όπου εναποτίθενται οι ελπίδες για την καλή νοοτροπία και συμπεριφορά τους ως οδηγών διαφόρων μέσων. Η συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Φιλανθρωπικές και Εθελοντικές Οργανώσεις είναι απαραίτητη για την επιτυχία του έργου για ένα Δήμο που υπηρετεί τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο.

Η συνεργασία με τις Διοικήσεις των Αστικών και Υπεραστικών Λεωφορείων κρίνεται λίαν απαραίτητη για την ακώλυτη διακίνηση και εξυπηρέτηση του κοινού.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε από τα βάθη της καρδιάς και της ψυχής μας κάθε επιτυχία στο έργο σας και θα είμαστε συμπαραστάτες και συνεργάτες σας σε κάθε θέμα που θα αφορά την υπηρεσία ή ακόμα και προσωπικούς λόγους».

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση του Δήμου Ταμασίου για την 3η ηλικία
Επόμενο άρθρο Βελτιώθηκε ο οδός από Μουζάκι προς Αργιθέα